Foto: Õhtuleht
Lemmikloom
7. aprill 2023, 09:45

„LOOMAARST TASKUS“ | Väikestele lastele küülik lemmikloomaks ei sobi

Toas hüplev küülik võib tunduda tore, aga see ei ole päris ohutu. Küülik närib juhtmeid, toataimi (mis võivad olla mürgised), tapeti, puidust mööblit. Lahenduseks võiks olla suur toaaedik. Külas on Marika Algpeos Varjupaikade MTÜst. Saadet juhib loomaarst Tiina Toomet.

Ära kingi lapsele lihavõttejänkut.

Esiteks - küülik ei ole jänes. Nad mõlemad on jäneselised, kuid nad on erinevad loomad, erinevad nii välimuse kui kehaehituse ja eluviisi poolest.

Küülikut ei saa pidada väikese puuris. Puur on küülikule magamiskohaks ning võib olla ka tualett. Kõiki küülikuid ei saa õpetada seda korrektselt kasutama ja seetõttu võib sageli leida pabulaid kõikjalt.

Peamine sööt on hein ja seda tassivad nad toas laiali. Kui küülik keeldub heina söömast siis see on probleem, millega kindlasti tuleks omanikul tegeleda.

Küülik ei ole nunnupall, kes võetakse lapsele. Ta võib olla päris isepäine ja isegi agressiivne. Hammustab ja küünistab, kui tunneb vajadust. Laps võib küülikule ka haiget teha, sülest maha pillata jne. Seega, väikestele lastele küülik lemmikloomana ei sobi.

Teise küüliku seltsiks võtmine ei pruugi hea mõte olla. Sageli ei sobita omavahel.