Foto: Margot Sakson
Kodu ja Aed
20. mai 2023, 14:38

Loodusfestivali eelsündmus Tartus

24. mail on Tartu ülikooli loodusmuuseumis juunikuise loodusfestivali eelsündmus: loomaökoloog Tuul Sepa ja arhitekt Elo Kiiveti vestlusõhtu „Elu aed on metsikult ilus“, mille salvestab Ööülikool.

7.–11. juunini toimuv loodusfestival kutsub avastama meid ümbritsevate avalike ja eraaedade elurikkust ning sealseid vaba aja veetmise võimalusi. Festivali peateema – „Elu aed“ – on inspireeritud Tartu ülikooli botaanikaaia 220. aastapäevast.

Vestlusõhtul kohtuvad kaks inimest, kelle töö on tihedalt seotud elurikkuse taastamise ja säilitamisega linnaruumis. Loomaökoloog Tuul Sepp vastutab muu hulgas projekti eest, mille eesmärk on välja töötada ökosüsteemide tervist ja elupaikade ühendatust soosivaid linnalooduse hooldamise praktikaid, rakendades neid Tartu näitel. „Olles kord tundma õppinud, millist linnaloodust vajab keskkond ja inimene, ei saa ma roheluseta liigivaest linna näha millegi muu kui katkise ja kurvana, olgu arhitektuur ükskõik kui ilus,“ ütles Sepp.

Arhitekt ja urbanist Elo Kiivet on Tartu abilinnapea arhitektuuri, ehituse, planeerimise ja ruumiloome alal. „Oleme jõudnud ohtlikku äärmusesse, kus linnaruumis on loodusega raske kokkupuutepunkte leida,“ märkis Kiivet.

Ööülikooli avalik salvestus algab kl 18, osalemine on tasuta.