Foto: Karl Kasepõld
Sisuturundus
16. mai 2023, 09:51

Kuidas meeldib? Vaata pilte uuest kodust, mille sisekujunduse tegi pereema ise.

Otsid uut kodu? Värske koduomanik Kadri jagab kogemusi

Kaks aastat „selle õige“ uue kodu otsimist ja aastake ehitust – Tallinna linna piiril valmiva Luccaranna elurajooni kõige esimene elanik räägib koduotsijale oma kogemusloo.

Mõne kuu eest kolis Kadri koos abikaasa, 12-aastase ja 17-aastase poja ning kahe koeraga uude koju. Varem elas perekond Luccarannast kõigest kiviviske kaugusel väikeses nelja korteriga kortermajas - nii otsustati juba varakult, et ka uus kodu peab olema suuremast linnakärast eemal, kuid siiski linnapiiri sees. Kuna eelmine elukoht asus lähedal, sai uuel kodul käia juba ehituse ajal silma peal hoidmas. „See oli väga äge, et koju minnes sõitsime tihtipeale ikka Luccarannast ka läbi ja vaatasime, kuidas asjad jälle edasi on arenenud,“ meenutab Kadri kolimiseelset elevust.

Esimene perekond terves elurajoonis

Kadri perest said terve elurajooni esimesed elanikud – kolima hakates polnud enamuse kortermajade ehitus isegi alanud ning teised kolmikvillad olid alles valmimisjärgus. Võimalus esimeste elanike austav tiitel saada oli Kadri sõnul mitu aastat tehtud eeltöö tulemus. „Me otsisime uut kodu tegelikult ligi kaks aastat. Käisime vaatamas siiapoole ja sinnapoole ning lõpuks meile lihtsalt meeldiski Luccaranna kontseptsioon,“ kirjeldab Kadri uue kodu leidmise protsessi.

Kadri perekonna unistuseks pole kunagi olnud elada eraldi metsa sees asuvas majas. „Meile meeldib just selline kommuunielu. Kui nägime päris elus Tiskreoja elurajooni, siis saime aru, kui hästi need kortermajad, ridaelamud, ilus haljastus ja üldala koos toimivad. Tiskreoja nägemine andis hästi suure eelise, miks me julgesime Luccarannasse tulla,“ selgitab ta ja lisab, et kui tavaliselt ei pruugi pildil nähtu reaalsusele vastata, siis Tiskreoja andis kinnitust, et konkreetne arendaja, Invego, teeb lubatu ka teoks.

Kadri on ka ise kinnisvaravaldkonnas seitse aastat uusarenduste müügiga tegelenud ning see on andnud oskuse planeeringut juba paberi peal rohkem mõista: „Erinevate  ridaelamute plaane uurides oli eesmärk korterist suuremale pinnale minekuga saada juurde just avarust. Välistasin kohe mõned teised kodud, kus sain juba plaani järgi aru, et antud ruumilahendused üldse ei tööta - kus näiteks pliit asus täpselt diivani kõrval ehk köök ja elutuba olid liiga kokku surutud,“ kirjeldab Kadri eeltöö olulisust. Luccaranna kolmikvilla planeering sobis aga perfektselt, sest uue neljatoalise kodu tubade asetus tagas piisava eraldatuse, kuid samas aitasid klaasidega trepipiirded luua õhulise ja modernse atmosfääri.

Foto: Karl Kasepõld

Sisekujundajast loobumine andis võimaluse end proovile panna

Uue kodu soetamise otsuse tegemisest kuni võtmete kätte saamiseni kulus täpselt üks aasta. See andis Kadrile küllalt aega tulevase kodu disainile mõelda, kusjuures professionaalset sisekujundajat protsessi ei kaasatudki.

„Pidevalt uusarendusi müües olin erinevate sisekujundustega palju kokku puutunud. Just seetõttu oligi minu jaoks äge, et kõik sai ise läbi mõelda ja enda maitse järgi kujundada. Kuigi alguses tekitas sisustamine ka palju stressi, oli lõpuks väga hea tunne, kui ideed hakkasid paika loksuma,“ kirjeldab Kadri uuest majast oma kodu tegemise protsessi. Sisustamisele andis tema sõnul palju juurde võimalus ehtida oma kodu juba tuttavate brändidega ja koostööpartnerite abil. „Näiteks kardinad on toodetud ja paigaldatud Kardinal Kardinasalongi poolt, garderoobikapid on kõik eritellimusena tehtud Koduluksis ning köögimööbel valmistatud Puustellis.“  

Kuigi ostmise hetkel oleks tõenäoliselt veel olnud võimalik kodu siseviimistluse osas kaasa rääkida, valis perekond siiski paketina ette nähtud „õhk“ nimelise viimistluse, mida iseloomustab rahulikkus ja tasakaalustatud kontrastid. „Mulle meeldivad valged seinad ja hele põrand väga, sest kõige muuga annab aktsenti juurde luua,“ kirjeldab Kadri. Tänaseks ongi uus kodu valminud skandinaavia stiilis ning domineerivateks toonideks on erinevad hallid toonid koos mustade aktsentidega.

Foto: Karl Kasepõld

Kodukant on sama oluline kui kodu ise

Kodu ostmisel polnud Kadri jaoks oluline ainult see, mis nelja seina vahel toimub, vaid ka kogu ümbruskond. Uus kodukoht pidi olema hea infrastruktuuriga, et lastel oleks lihtne bussidega liigelda ning samuti oli olulisel kohal kõige eluks vajaliku lähedus. „Mulle meeldib, et kõik on jalutuskäigu kaugusel ja otseselt linna asja ei olegi,“ räägib ta ja täpsustab, et nende pere eriliste lemmikute hulka kuuluvad nii MEAT restoran kui ka Tabasalu Keskus. 

Muidugi mängis Kadri jaoks suurt rolli ka lõunapäikesega terrassi olemasolu ja mere lähedus, mis Luccaranna unikaalseks muudab. „Ma isegi ei uskunud, et me oma boksist merd näeme. Meil on neljas maja merest ja kui lõpuks oma kolmikvillasse sisse saime, siis vaatasime, et ongi täitsa merevaatega kodu,“ meenutab ta positiivset üllatust. Samad emotsioonid valdasid perekonda hiljem ka naabritega tutvumisel, sest Kadri sõnul on tegu toredate inimestega soojas, armsas ja kokkuhoidvas keskkonnas.

Foto: Karl Kasepõld