IGAÜHELE OMA: Kahjurite vastu on abi feromoonpüünistest, mille lõhnakapslist erituva emasliblika lõhna peale ilmuvad isased kohale ja jäävad liimipaberile kinni, nii jäävad emased viljastamata ja uued röövikud tulemata. Kui pole täpselt teada, kes aias tegutseb, tasub puudele riputada erinevaid püüniseid, sest ühte, mis kõigi vastu aitaks, pole.Foto: Madis Veltman / Ekspress Meedia
Kodu ja Aed
10. juuni 2023, 06:40

ROHENÄPP HAARAB RELVAD: mida teha, kui su aeda rünnatakse?

Möödunud talv ja kevad on olnud putukatele talvitumiseks soodne. Seda, et tänavu tuleb sääserohke aasta, on ilmselt juba igaüks omal nahal tundnud. See on aga üsna väike mure teie aia taimedest huvitatud putukahordide kõrval. Ja neid juba jagub, eriti kui sügisel mõned ettevaatusabinõud rakendamata jäid.

Selle eest, et aednikul tänavu igav ei hakkaks, on hoolitsenud ka ilmataat. Maikuu hakkab juba lõppema, ent öökülmaoht veel mitte. Ikka ja jälle tassib aednik ohates välja katteloorid köögiviljadele, ent suuremate puude ja põõsaste kahjustusi ei õnnestu lõputult ära hoida. Kui viljapuude ja marjataimede õied öökülmade tõttu kannatada ei saa, teevad selle töö ära kahjurid. Õnneks saame – erinevalt külmast – kahjurite vastu üht-teist ette võtta.

Edasi lugemiseks: