Hundikoer Claudia võitleb hoiukodus eluga.Foto: Reporter
Krimi
2. august 2010, 21:55
Reporteri video!

VÕIGAS JUHTUM: Puhkusele sõitnud pere jättis koera koos kutsikatega vakladele närida (180)

Kohaliku varjupaiga töötajad avastasid ühest Pärnu kodust vaklade poolt näritud, näljas ja janus hinge vaakunud hundikoera ning tema kaks kutsikat. Kuueaastase Claudia omanik oli Reporteri andmetel sõitnud puhkusereisile.

Nüüd üritatatakse arstide hoole alla pääsenud koerale elu sisse puhuda hoiukodus. Lähiaeg näitab, kas see ka õnnestub.

"Hoovis oli kohutav lõhn, koer oli aianurgas kuudi ees. Ta mädanes elusast peast. See koer oli täiesti loid, ta ei liigutanud. Kui me edasi vaatasime, siis üks kutsikas oli surnud, teine vaevalt veel hingas. Ta oli alajahtunud, vaglad olid ninas ja suus," kirjeldas veterinaar- ja toiduameti inspektor Elita Sillar avanenud vaatepilti uudistesaatele. "See pilt oli täiesti kohutav."

Loomaarsti sõnul oli loom tugevas alatoitumuses ning tema nahk oli kolmandiku kere ulatuses kahjustada saanud, ilmselt vaklade või kirpude poolt.

Hundikoer Claudia omanikuks oli hiljuti Pärnu linnavolikokku kandideerinud Marge Arumäe. Reporterile keeldus naine juhtumit kommenteerimast. Sillari sõnul väitis Arumäe tagantjärele, et veel eelmisel päeval enne looma äraviimist oli koeraga kõik korras.

Eesti Loomakaitse Selts on teinud politseile avalduse looma väärkohtlemises. Taolise teo eest võib omanikku oodata kuni aastane vanglakaristus ning viieaastane loomapidamiskeeld.