Jõulude ja aastalõpu pidulikes rõivastes on tunda tõelist muinasjutu hõngu ja siirast puhtust. Moes on lihtsad lõiked, kaunid pitsmustrid, väärikad kangad ja kõik detailid pidurõivastuses on hoolikalt valitud. Tervikule lisavad sära helendavad pärlid, mida tänavu võib leida ehetel, kraedel, tikanditel kui aksessuaaridel.Foto: Kaubamaja
Jõulud
20. november 2012, 15:33

GALERII: aastalõpu pidulik mood võlub peene luksusega (2)

Jõulude ja aastalõpu pidulikes rõivastes on tunda tõelist muinasjutu hõngu ja siirast puhtust. Moes on lihtsad lõiked, kaunid pitsmustrid, väärikad kangad ja kõik detailid pidurõivastuses on hoolikalt valitud. Tervikule lisavad sära helendavad pärlid, mida tänavu võib leida ehetel, kraedel, tikanditel kui aksessuaaridel.

Vaata galeriid SIIT!

"Selle talve mood ei pimesta silmi karjuva glamuuriga, vaid veetleb hoopis lihtsama stiilikeelega," rääkis Tallinna Kaubamaja loovjuht Kristina Herodes. "Lihtne lõige ja luksuslikud materjalid tasakaalustavad teineteist suurepäraselt. Lisa juurde mõni helendav ehe ja ongi käes kõige magusam retsept, millega pidudehooajale vastu minna."

Veetlevate materjalide kroonimata kuninganna sel talvel on pits – kangas, mis ühtaegu peidab ja ahvatleb ning sobib suurepäraselt kaunite tualettide vormimiseks. "Koos pilkase talveööga laskub moelavadele musta pitsi vaimustus, mis on eriti kaunis kombineerituna kreemika ihutooni, kahvatu kulla ja valgega," selgitas Herodes.

Moemaailm on heitnud pilgu ajalooliste ehete aaretelaekasse ja nii on talvemoe vallutanud tõeline pärlite pillerkaar. "Need helendavad imed ei tule esile üksnes ehtemaailmas, vaid pärleid kasutatakse kõikjal – juustes, kaeluses, tikanditel, kottidel," rääkis Herodes. "Lisaks ilutsevad ehtemoes veel õrnad kraed, peened metallpitsid ja kaunid lihvitud kivid. Ehteid kombineerides võib vabalt koos kanda heledat ja tumedat, helklevat ja musta, sest nende ilu pääseb mõjule nii toon-toonis kui selgetes kontrastides."

Tallinna Kaubamaja kaubandusdirektori Edward Kösteri kinnitusel valitseb meestemoes konkreetsus – selge siluett, täpsed detailid ja head kangad. "Meeste garderoobis tähendab see ülihea joonega rätsepatööd ja tippklassi materjale. Ülikond on stiili vundament ja selle kandmiseks pole kaugeltki vaja vaid tähtpäevi oodata. Elu on lühike, igast päevast tasub endale pidupäev teha – näha šikk välja ning tunda oma heast välimusest rõõmu. Ei mehed ega naised tohiks unustada ka väärikat mantlit, kuna elame külmal maal."

Naiselikku pitsimöllu asendavad meestemoes fantaasiarikkalt seotud kaelasidemed, efektsed nööbiliistud ja dekoratiivsed mansetid. "Kraede ja kontrastidega leidlikult mängides võib saada efektse tulemuse ka ilma lipsuta," soovitas Köster. "Kui aga otsustad lipsu kanda ja tahad kindlapeale moodne olla, tee panus kikilipsule või kitsale tumedas toonis lipsule heledamal särgil. Ning kindlasti lisa rinnarätik – talvemoe stiilne vigur."

Tõeliste daamide ilu aitavad peoseltskonnas esile tõsta imeõrnad mahakeeratud toonid. Herodese sõnul ei ole värvimaailmas midagi muud, mis rõhutaks paremini põhjamaist kahvatut jumet kui üks kreemikas toonis õhtukleit, krae või pluus.

"Julgeid toone armastavad naised-mehed tohivad piduliku punase valida tänavu just nii saatusliku kui temperament lubab – kuigi ka murtumates punastes toonides on küllaga veetlust," kinnitas Herodes. "Vitaalsust toob talvemoodi veel violetsete toonide gamma, milles leidub hulljulget intensiivsust kui mahedamaid toone. Julgete toonidega paistavad silma ka erksavärvilised meestesärgid."

Suhteliselt uus toon hooaja värvikaardil on malahhiitroheline, mis pidudehooajal on veelgi võimsust juurde saanud. Eeskujuks on siin vääriskivide muinasjutulised ja rasked rohelised, mis toovad kandjas esile täiesti uut ja intrigeerivat ilu.

Sära lisavad aastalõpumoodi veel kuldsed toonid, mis sel korral on omandanud erilise külma ja kahvatu või maagilise mustja sädeluse. „Kui tõelise kullavihma alla jäänud kleit tundub liig, tasub kindlasti proovida sooja metalli sarmi aksessuaaridel ja väikestel detailidel," soovitas Herodes.

Rõivastega samad moemeeleolud kehtivad ka lisandite maailmas. Peokingadel-kottidel säravad kõik need samad kreemikad toonid, must, malahhiit ja bordoo. Pärlid on aastalõpuballide kuningannad ning neile lisaks veel pitsid, suled ja tepingud.