Foto on illustratiivne.Foto: PantherMedia / Scanpix
Raha
14. august 2014, 14:46

KUKKUR TÜHI? Siin on 100 nippi, mis aitavad raha säästa! (12)

Kindlasti on paljudel meist tihtilugu rahaga kitsas käes. Raha säästmine ei tähenda aga alati seda, et tuleks oma eluviise kaardinaalselt muuta ja kasinalt elada.

Portaal Parimintress.ee pani kokku 100 nippi, kuidas raha rohkem kätte jääb:

Kokka kodus: Poest valmistoidu ostmine ja tööl väljas lõunatamine tunduvad küll mugavad lahendused, kuid 5€ päevas kasvab üsna kiiresti sajaeuroseks lisakulutuseks.

Harjuta nimekirjade tegemist: Kui hakata alles poes uurima, mida vaja osta oleks, siis kulutad tõenäoliselt märksa rohkem. See kehtib nii toidu kui ka muude kaupade kohta.

Ole hooaegadest vaba: See kehtib just nimelt riietele. Talveriideid osta siis, kui kevad kätte hakkab jõudma ning rannariideid siis, kui lehed kollakaks hakkavad tõmbuma. Nii on sul järgmiseks aastaks vajaminev kraam hulga soodsamalt olemas!

Loobu kallitest brändidest: Mõni toode on kallim vaid sellepärast, et seal ilutseb mõne kuulsa brändi nimi. Tähtis on aga sisu ja kvaliteet!

Ela laenuvabalt: Miks võtta laenu ja maksta hiljem intresse, kui võimalik oleks ka lihtsalt raha kõrvale panna ja soovitu ühekorraga välja osta?

Kontrolli lepinguid: Vaata üle kõik oma lepingud ja uuri, kas saaksid kuskilt hoopis soodsama tehingu!

Üheksa korda kontrolli, üks kord osta: Kõrvalpoest võid leida sama eseme hoopis odavama hinnaga ära karda võrrelda.

Ole kursis sooduspakkumistega: Kogu elu ei saa soodukate järgi sättida, ent kui on teada, et ühes supermarketis on vajaminev toidukraam sel nädalal palju odavam, siis miks mitte teise poodi minna?

Lõpeta loto mängimine: Väikesed võidud ei tee tasa neid summasid, mis sa iganädalasele lotopiletile kulutad. Miljonivõitu võib ootama jäädagi!

Käi jala: Ilusa ilma korral ei tohiks paarikümneminutiline tööle või poodi jalutamine kellelegi üle jõu käia. Jäta auto koju ning naudi värsket õhku!

Ülejäänud 90 nipiga saad tutvuda SIIN!