Parimaks verivorstiks tunnistati Atria Maksi & Mooritsa Maitselt Mahe verivorst suitsupeekoniga.Foto: TIINA KÕRTSINI
Nipid
18. detsember 2014, 16:28

Toidumessil selgusid parimad jõulutooted

Sügisel toimunud Tallinna toidumessi külastajate osalusel selgitati kolme messipäeva jooksul pimetestil välja Eesti parimad jõulutooted. Võistlustules oli 48 lihatoodet, 31 pagaritoodet ja viis hõõgveini.

Parimaks verivorstiks tunnistati Atria Maksi & Mooritsa Maitselt Mahe verivorst suitsupeekoniga, parimaks jõuluvorstiks Oskari lihatööstuse Ahjupadrunid ja parimaks verikäkiks Oskari lihatööstuse kahe peki verikäkk. Parimaks süldiks valiti Linnamäe lihatööstuse sült põdralihaga, parimaks pasteediks Atria veisemaksapasteet ning parimaks jõulupraeks Rannarootsi lihatööstuse teriyaki’ga seapraad. Lihatoodete kategoorias selgitati välja ka parim üllatustoode – Atria Maks & Mooritsa õrnsuitsu-sisefilee.

Messikülastajate hinnangul on parim piparkook Marmitoni Piparkoogisüda, parim jõululeib Leiburi Pühade Ruks, parim jõulusai Eesti Leivatööstuse kaneelipärg ning parim keeks OÜ Väike Ahi puuviljade ja šokolaadiga jõulukeeks. Ka pagaritoodete kategoorias selgitati välja parim üllatustoode, selle tiitli võitis Eesti Leivatööstuse šokolaadi-mousse’i kook. Hõõgveinide kategoorias tunnistati parimaks AS-i Haljas Valtu Veini Riina hõõgvein.

Tooteid hinnati pimetesti põhimõttel, arvestades lõhna, maitset, sisu (konsistentsi) ja välimust. Hindajale esitati korraga kõik osalevad samasse kategooriasse kuuluvad tooted. Jõulutoodete väljaselgitamisest võttis osa 2031 messikülastajat, kes hindasid kokku 84 toodet 25 ettevõttelt.

Parima jõulutoote võistlust korraldas OÜ Profexpo.