Spagetid kitsejuustu ja rohelise paprikaga valmivad lihtsalt ja kiiresti.Foto: Cargill Oil Packers BVBA
Nipid
12. veebruar 2015, 18:16

D-vitamiiniga rikastatud toiduained toovad tervisele topelt kasu

Sel ajal kui päikest paistab veel vähe, võib kergesti tekkida D-vitamiini puudus, sest seda sünteesitakse nahas just päiksekiirte toimel.

D-vitamiini puuduse vältimiseks soovitatakse süüa rasvast kala (kalamaksaõli), munakollast, võid, maksa, pärmi ja toiduaineid, millesse on täiendavalt D-vitamiini lisatud. Eestis on näiteks müügil mõned D-vitamiiniga rikastatud piimatooted, Leiburi Päikeseleib ja Kuldne kaeraröstsai ning Risso+ rapsiõli.

 

Lihtne ja kiire

Spagetid kitsejuustu ja rohelise paprikaga (neljale)

375 g spagette

2 küüslauguküünt

2 rohelist paprikat

8 keskmist talisibulat

30 ml D-vitamiiniga rikastatud Risso+ rapsiõli

pipart-soola

90 g kitsejuustu

Keeda spagetid soolaga maitsestatud vees valmis, nõruta ja jäta sooja. Purusta küüslauk, viiluta paprika ja haki sibul. Pruunista küüslauku ja paprikat õlis keskmisel kuumusel aeg-ajalt segades paar minutit. Lisa sibul, must pipar ja sool ning hauta veel minuti jagu. Kalla juurde spagetid ja murendatud kitsejuust, sega roog läbi ning serveeri kohe.

Retsept: Risso