Foto: Daisy Lappard
Nipid
24. aprill 2015, 09:42

PROOVI JÄRELE: Pese käsi ja seinu hambapastaga! (1)

Hambapasta kasutamiseks on kümneid alternatiive. Põrandat hambapastaga küll ei pese, ent mitmes teises kohas võib just hambapasta kiireks päästjaks olla.

1. Eemaldab kätelt halb lõhn
Sibula ja küüslaugu hakkimine, kala töötlemine ja mõned teisedki köögitoimetused jätavad tugeva lõhna nii kätele kui ka nõudele. Lõhna eemaldamiseks hõõru kätele väike kogus hambapastat ja loputa seejärel veega.

2. Puhastab ehted
Pigista väike kogus pastat hambaharjale ja hõõru sellega õrnalt tuhmunud ehteid. Loputa seejärel ehted ning kuivata pehme riidega. Väga mustad ehted võid esmalt panna likku hambapastaga segatud vette.
NB! Ära puhasta hambapastaga pärleid.

3. Eemaldab seintelt joonistused
Kui lapsed on sattunud joonistamisega hoogu ja kriidi- või pliiatsijooned on jõudnud ka seintele, võid need puhastada hambapastaga. Pigista väike kogus pastat niiskele lapile ja hõõruga sellega seina.
NB! Ära kasuta sellistel värvitud pindadel, mis ei ole veekindlad.

4. Aitab soengut seada
Kui juustele mõeldud geel on ootamatult otsa saanud, aga kodus on alles veel geeljat hambapastat, võid sellega samuti soengu fikseerida – juuksegeelides ja hambapastades kasutatakse sarnaseid vesilahustuvaid polümeere.

5. Lõhnastab autot
Pigista väike kogus pastat majapidamispaberile, voldi paber kokku ja aseta näiteks autoistme alla. Sooja toimel eraldub pastast meeldivat piparmündist lõhna. Vaheta vastavalt vajadusele.