Teraapiakoer Marta aitab numbreid õppida. Foto: Andres Teiss
Nipid
28. mai 2015, 16:40

Teraapiakoerad aitavad laste arengule kaasa

Koerte abil läbiviidav teraapia arendab arenguhäiretega laste sotsiaalseid ja emotsionaalseid oskusi.

Lasnamäe lastekeskuse psühholoogi Olga Prohhorenko ja kasvataja Nadežda Feofanova sõnul on lastekeskuse pool aastat kestnud projekt „Kohtumised teraapiakoeraga” olnud üliedukas ning selle kaudu on suudetud arendada laste emotsionaalseid oskusi, korrigeerida ärevust ja hirme, maandada psühholoogilist ebamugavust ning parandada enesehinnangut. Lastega kohtusid saksa lambakoer Alice ja leonberger Häst, üritused viis läbi MTÜ Punane Koer.

„Tulemused on olnud üle ootuste head ning me oleme äärmiselt rahul. Suutsime saavutada kõik seatud eesmärgid ja nägime juba esimeste kohtumiste järel positiivset mõju. Julgustame kindlasti ka teisi keskusi ja spetsiifiliste arenguhäiretega lastega tegelevaid asutusi seesugust sekkumist ühe võimalusena kaaluma,” sõnas Feofanova.

Eesti Abi- ja Teraapiakoerte Ühingu juhatuse liikme ning MTÜ Punane Koer asutaja Maarja Tali sõnul jagunevad loomade abil sekkumised tegevuse iseloomu ja ettevalmistuse järgi külastuseks, õppeks ja teraapiaks ning sekkumisi viiakse läbi grupis või individuaalselt.