Foto: PantherMedia / Scanpix
Nipid
7. juuli 2015, 18:25

Aaloe sobib nii raseerimiseks kui ka meigi eemaldamiseks

Populaarne ilutaim aaloe leevendab päikesepõletust, aga kasu on sellest mitmel muulgi moel.

1. Herpese raviks
Tupsuta väike kogus geeljat taimemahla külmavilli peale – see leevendab kihelust ja valu ning vähendab põletikku.

2. Raseerimisgeeli asemel
Aaloemahlaga võib julgelt asendada raseerimisvahtu, sest selle geeljas konsistents laseb žiletiteral mugavalt mööda nahka libiseda. Boonus on seegi, et aaloemahl leevendab raseerimisest tekkinud ärritust.

3. Sinikate hoolduseks
Määri vigastatud kohale, ka siis kui nahk on marraskil, aaloe mahla, mis kiirendab paranemist ja muudab isegi sinikate värvust.

4. Juuksekasvu kiirendamiseks
Hõõru enne juuksepesu peanahka aaloemahlaga, lase sel pool tundi seista ja pese seejärel nagu tavaliselt.

5. Palsami asemel
Tegelikult võib aaloed kasutada ka pärast juuksepesu tavalise palsami asemel – määri taime mahl juustesse, lase sel mõni minut toimida ja loputa seejärel. Kui taimemahla on vähe, võid seda segada juuksepalsamiga.

6. Vistrike vastu
Akneprobleemide korral võib aaloemahla tupsutada kahjustunud nahale – selle antibakteriaalne toime kuivatab vistrikke ja kiirendab nende paranemist.

7. Psoriaasi korral
Psoriaasi all kannatavad inimesed võiksid kindlasti kodus aaloed kasvatada, kuivõrd taime mahl hooldab nahka ja vähendab haigusest tingitud ebamugavustunnet.

8. Meigieemaldaja asemel
Tööstuslike meigieemaldajate asemel võid jumestuse maha võtta ka aaloemahlaga – kasuta seda nagu meigieemaldajat, pigistades mõne tilga mahla vatipadjale, ja hõõru õrnalt mööda nahka.

9. Naha koorimisel
Tänu geeljale konsistentsile on aaloemahl imeline baasaine koduse kehakoorija valmistamiseks – sega mahla hulka kas suhkrut või soola, jahvatatud kaerahelbeid või muud kooriva toimega ainet ning niisutav kehakoorija on valmis.

10. Kulmugeelina
Turritavad kulmukarvad saad fikseerida vaid tilgakese aaloemahla abil.