Foto: PantherMedia / Scanpix
Toiduuudised
11. detsember 2015, 14:42

Artikkel ilmus esmakordselt 2013. aasta septembrikuu Tervis Plussis.

Suur horoskoop: kas sina kaldud stressisöömisele?

Tulemärgid: Jäär, Lõvi, Ambur

Võib arvata, et tulemärkide meelispaladeks on tulised toidud. Küüslauk, ingver ja tšillipipar lisavad su isudele jõulisust. Kuid vürtsidega ei maksa üle pingutada, sest tuld tulega ei kustuta.

Keskendu kasulikele toitainetele, mida saad värsketest puu- ja köögiviljadest, et oma energiavarud pilgeni täis lüüa.

Tuli on seotud ka suure energiaga, mis pärineb raua- rikastest toitudest –tavapäraselt liha ja rohelised köögiviljad.

Maamärgid: Sõnn, Neitsi, Kaljukits

Kel on emotsioonisöömisega probleeme, kuulub tõenäoliselt just nende tähemärkide sekka. Neitsid on tervise vallas eriti tundlikud ja töödeldud toidud nende kõhule ei sobi. Sõnnid söövad naudingu eesmärgil ja võivad kaduda süsivesikute ja rasvarikaste toitude maailma. Kaljukits näeb toitu kui üht moodust eesmärke saavutada, mistõttu tuleks tal keskenduda toitainerikastele söökidele, mis aitavad kompenseerida muidu aeglast ainevahetust ja kalduvust rasvumisele.

Õhumärgid: Kaksikud, Kaalud, Veevalaja

Õhu element on kõige vähem kehaga seotud, mistõttu neil tähemärkidel ununeb tegutsedes söömine sootuks. Oled tähele pannud, kuidas töökuhila alt ilmub välja kell, mis tuletab meelde, et kõht koriseb juba pikemat aega? Õhumärgid on füüsiliste vajaduste suhtes üsna hooletud, mistõttu tuleks söömist pidevalt endale meelde tuletada.

Veemärgid: Vähk, Skorpion, Kalad

Vesi on seotud tunnete ja vooluga kaasaminekuga, mistõttu veemärgid kalduvad emotsioonisöömisele. Kui oled õnnelik, tahad tähistada seda ühisel lõunal oma lähedastega. Kui oled kurb, võid üksinda oma muret jäätisekarpi või kommipakki uputada. Hea tervis ja toitumine olenevad sellest, kuidas sa oma tundeid suudad kontrollida. Leia mooduseid, et oma meeleolu naturaalselt turgutada: treening, massaaž, reiki, saun, jooga. Nii sõltud vähem toidust, mis sind tavapäraselt lohutaks.