Glögi annab sooja ja turgutab tervist
Tervisesõbrast granaatõunaglögi ingverisiirupiga
(kahele)
4 dl granaatõunajooki
2 sl ingverisiirupit (või meega segatud riivitud ingverist pigistatud mahla)
2–3 tähtaniisi
5 nelgitera
2 sl riivitud apelsinikoort
3 dl glögi
serveerimiseks granaatõunaseemneid ja rosinaid
Kuumuta kastrulis granaatõunajooki koos siirupi, aniisi, nelgi ja riivitud apelsinikoorega. Lase segul keema tõusta ja keeda veidi aega, kuni vedeliku maht on umbes kolmandiku võrra vähenenud. Jahuta tõmmis ja kurna siis läbi tiheda sõela või marli.
Sega granaatõunajoogi tõmmis ja glögi. Puista klaasi granaatõunaseemneid, kalla peale kuum glögi, soovi korral kaunista tähtaniisiga ja paku kohe. Juurde paku puhastatud granaatõunaseemneid ja rosinaid. Kui soovid alkoholiga varianti, lisa jooki 50 ml Vana Tallinna likööri.
Kommentaarid (0)