Kuum glögi annab sooja ja turgutab tervist.Foto: Tuuli Mathisen
Nipid
10. detsember 2015, 15:04

Glögi annab sooja ja turgutab tervist

Viiruste hooaeg ei küsi pühadest ja pidudest. Et aga viiruseid juba ennetavalt ehmatada, tasub glögisse segada „tervisesõpru” – granaatõuna ja ingverit. Neist komponentidest saab mõnusa joogi, mis lisaks heale maitsele aitab jahedatele ilmadele paremini vastu seista.

Tervisesõbrast granaatõunaglögi ingverisiirupiga

(kahele)

4 dl granaatõunajooki

2 sl ingverisiirupit (või meega segatud riivitud ingverist pigistatud mahla)

2–3 tähtaniisi

5 nelgitera

2 sl riivitud apelsinikoort

3 dl glögi

serveerimiseks granaatõunaseemneid ja rosinaid

Kuumuta kastrulis granaatõunajooki koos siirupi, aniisi, nelgi ja riivitud apelsinikoorega. Lase segul keema tõusta ja keeda veidi aega, kuni vedeliku maht on umbes kolmandiku võrra vähenenud. Jahuta tõmmis ja kurna siis läbi tiheda sõela või marli.

Sega granaatõunajoogi tõmmis ja glögi. Puista klaasi granaatõunaseemneid, kalla peale kuum glögi, soovi korral kaunista tähtaniisiga ja paku kohe. Juurde paku puhastatud granaatõunaseemneid ja rosinaid. Kui soovid alkoholiga varianti, lisa jooki 50 ml Vana Tallinna likööri.