LOODUSLIKULT VÄRVITUD: Kõik kaheksa glasuuri on saadud looduslike värvidega. Näiteks lilla on saadud arooniamahlaga ja oranž riivitud apelsinikoorest. Foto: Martiina Anni
Piret Parik 12. detsember 2015 06:00
Piparkooke kaunistades ei pea sugugi toiduvärvidega glasuurile jumet andma, kuna ka looduslikult saab kirkaid värve segada. Näiteks roosat glasuuri saab nii kuivatatud kilptäidest kui ka maasikajahust.

Piparkooke kaunistades ei pea sugugi toiduvärvidega glasuurile jumet andma, kuna ka looduslikult saab kirkaid värve segada. Näiteks roosat glasuuri saab nii kuivatatud kilptäidest kui ka maasikajahust.

Kõige lihtsam on glasuuri teha munavalgest ja tuhksuhkrust.

"Võib kasutada klassikalist või ka pastöriseeritud munavalget. Kuna muna muidu läbi ei kuumutata, siis pastöriseeritud variant on isegi parem," nendib Heidi Parki kondiitriäri peakondiiter Marju Männik.

Samal teemal

Kommentaarid  (2)

salme 14. detsember 2015 16:18
kui teed apelsinikoorest oranži glasuuri, pead pärast söetabletist tehtud glasuuriga piparkooke sööma. mürgituse vastu.
Erika 12. detsember 2015 11:03
Parim glasuur-tuhksuhkur ja sidrunimahl,tuleb hapukas ja tasakaalustab piparkoogi magusust.

SISUTURUNDUS