Jõulud

Mida panna jõululauale? 

Õhtuleht.ee, 21. detsember 2015 11:34
Foto: TEET MALSROOS
Kes ei oska vorsti- või pasteediriiuli eest otsustada, mida võtta, neil tasub ehk  usaldada enam kui kahe tuhande toidumessi külastaja arvamust, kes valisid pimetestil tänavusi parimaid jõulutooteid.

Ühtekokku konkureeris parima tiitlile 42 liha- ja 26 pagaritoodet, neli hõõgveini ja kolm õlut.

Samal teemal

Nii jõuluvorstidest ja jõulupraadidest kui ka verikäkkidest osutusid parimateks Oskari LT tooted: ahjuvorst röstsibulaga, kroonpraad ja kahe peki verikäkk. Verivorstide seas võidutsesid Saaremaa lihatööstuse miniverivorstikesed, sültidest tunnistati parimaks Rannarootsi lihatööstuse sealihasült, pasteetidest Nõo lihatööstuse hanemaksapasteet ning üllatustoote tiitel kuulus Maksi & Mooritsa kolme juustuga täissuitsuvorstile.

Pagaritoodetest eelistasid messikülastajad kahel korral Eesti Pagari küpsetisi: parima jõululeiva tiitel kuulus nende šokolaadileivale, üllatustooteks tunnistati kirsi-karamellikook.

Piparkookidest maitsesid rahvale enim Pagaripoiste piparkoogiküpsised, saiadest Hagari jõulumuffinid ning parima pühadekeeksi oli küpsetanud Väike Ahi OÜ.

Parimaks hõõgveiniks tunnistati Altia Eesti Blossa Vinglögg ning parimaks jõuluõlleks A. Le Coqi kohviporter.

Samal teemal

02.11.2017
PIMETEST: Kas hõõgõlledest ja -siidritest oleks glögidele vastast?
21.11.2016
Kaheksa praktilist soovitust säriseva ja hõrgu ahjuprae valmistamiseks
17.11.2016
Millist ahjuliha jõululaual pakkuda
30.02.2016
Sült igal peol lauale! Kuid miks küll ometi?