Kati LaevFoto: Erakogu
Jõulud
23. detsember 2015, 19:39

KUULA LUGU! Muinasjutulisi jõule ja salasoovide täitumist soovivad Kati Laev ja Noorkuu

Lugu "Kaugel sinust", mille autorid Urmas ja Anneli Kõiv, on üks Eesti Laul 2016 poolfinaali lugudest, mis tänavu 238 konkursile esitatud loo seast 20 parima hulka valiti.

Lugu räägib igatsusest ja lootusest. "Palju on neid, kes on kaugel oma kodust ja armastatud inimestest ning igatsevad ja loodavad koju tagasi jõuda, et taaskohtuda oma lähedastega," kirjeldab lugu Urmas Kõiv. Laulu esitajateks on saarlane Kati Laev ja paljude eestlaste südamed võitnud ansambel Noorkuu.

Kati Laev on lõpetanud Kuressaare muusikakooli ning tegelenud siiani muusika ja lugude kirjutamisega vaid hobikorras. Tema sõnul on muusika justkui teraapia, mis annab elule positiivset energiat ja toidab hinge.

"Urmas Kõiv leidis mind Youtube'i kanali vahendusel ning tegi ettepaneku, et laulaksin sisse tema ja Anneli kirjutatud loo "Kaugel sinust". Lugu tundus mulle huvitav ja teistsugune, erinev minu enda senisest repertuaarist ning otsustasin väljakutse vastu võtta. Urmas otsustas loo Eesti Laulule saata ja meie suureks üllatuseks valiti lugu ka Eesti Laulu poolfinaali," räägib loo esitaja Kati Laev.

"Kutse Eesti Laulul osalemiseks tuli meile üsna ootamatult ning peale mõningast mõtlemist otsustasime selle vastu võtta," märgib kollektiiv Noorkuu. "See laul kõnetas meid esimesest hetkest alates, ennekõike omapärase kõla, erilise ning meile seni kuulmatu naisvokaali ja eestikeelse teksti pärast. Laulu salvestaja Tõnu Raadiku vokaalseade tundus meile ka igati sobivat ning üleüldse on Raadik muhe sell, kellega meil ka varasem koostöö on hästi klappinud. Loo autorit Urmastki teadsime varem, mis lõi koostööle head eeldused. Loodame, et meie osalemine rikastab seda laulu veelgi ning see leiab tee inimeste südametesse."

Kati Laev ja Noorkuu soovivad kõigile kauneid jõule ning kohtumiseni Eesti Laulul.