Rauno MärksFoto: Ardo Kaljuvee / Kroonika
Jõulud
24. detsember 2015, 10:20

Rauno Märks: igal aastal luban end söögiga tagasi hoida (41)

Nii nagu enamikes peredes, on ka RingFMi hommikuprogrammi saatejuhi Rauno Märksi pühade keskpunktiks rikkalik söögilaud. "Igal aastal luban tagasihoidlikku joont hoida, kui mul pole õnnestunud ülesöömist vältida. Kahetsen alati, et ei suutnud ennast taas taltsutada," tõdeb tuntud raadiohääl. 

Pikkadeks jõulupühadeks on Rauno planeerinud tegevused, mis on seotud peamiselt peretraditsioonide hoidmise tähe all. "Kuna mu vanemad ja teised sugulased elavad Tartus, siis kõik need päevad mööduvad seal külast külla käies. Tavaliselt ootab lapsi ka jõuluvana, toimub etlemine pakkide lunastamiseks ning muljetame töödest ja tegemistest," räägib ta. 

Märksi pere jõulusöögid on aga nagu "Üksinda kodus" seeriad, mis ei muutu kunagi ja korduvad samasugustena igal jõuluõhtul. "Ema küpsetab ahjus kalkunit, jänest, siga, teeb veiseliharulle, ahjukartuleid, oivalist rosoljet, sülti, pasteeti, kartulisalatit, singirulle, täidetud munasid, rullbiskviiti, sefiiritorti, moorapeasid ja jäätist keedisega ning isa pakub jääkülma napsu. Viisaka inimesena võtan pakutava vastu ja söön laua ilusti tühjaks," sõnab ta. Uueks aastaks on Raunol aga söögiorgia unustatud ja alates jaanipäevast mõtleb ta jälle külluslikule jõululauale.