Nii kuulutati Tallinnas jõulurahu välja 2015. aastal, kui Edgar Savisaar oli ametist kõrvaldatud.Foto: Arno Saar
Jõulud
24. detsember 2015, 17:01

GALERII | Vastuoluline Tallinna jõulurahu: Savisaart ei vilistatudki välja? (149)

Täna keskpäeval kuulutati Tallinnas välja jõulurahu ja kuigi Tallinnas kardeti, et jõulurahu väljakuulutamisel võidakse Edgar Savisaar välja vilistada, möödus kõik siiski rahulikult.

Suhtlusvõrgustikus Facebook loodi sel nädalal üritus pealkirjaga "Vilistame jõulurahu kuulutamise välja!", milles kutsuti inimesi vilede ja pasunatega näitama vastumeelsust sellele, et jõulurahu kuulutab välja Edgar Savisaar.

ERR uudisteportaali teatel möödus jõulurahu väljakuulutamine rahulikult ning Tallinna raekoja platsile olid seda kuulama-vaatama tulnud suures osas vanemaealised inimesed.

Traditsiooniliselt kuulutab jõulurahu välja linnapea. Edgar Savisaar on ametist kõrvaldatud ja tema kohuseid täidab praegu abilinnapea Taavi Aas, kuid linnavalitsus otsustas, et jõulurahu kuulutab siiski välja Savisaar, kuna linnavolikogu on just tema ametisse nimetanud.

Delfi kirjutas, et Raekoja ees seisis kaks jõuluvana, kellest üks oli Neeme Lall käes plakat sõnumiga: "Edgar on linnapea". Sõnumist polnudki suurt lugu, sest jõuluvana on jõuluajal kõige populaarsem mees.