Jõulud

GALERII | Kodutute ja vähekindlustatud inimeste jõulupidu Oleviste kirikus (43)

LISA KOMMENTAAR

Jaanus28. detsember 2015, 18:23
Kohati tundub selline jõuluteemeline heategevus lihtsalt labase reklaamina.
Meie riik peab võimaldama meie ühiskonna nõrgematele liikmetele inimväärseid elamistingimusi siis poleks ka selliseid "meedia suursündmuseid".
Neid õnnetute pilte vaadates, paratamatult tuleb meelde kujundlik väljend ketist, keti on just nii tugev kui on selle keti nõrgim lüli.
Järelikult on meie riik ikka väga nõrk, kuna ei suuda kõikidele oma kodanikele tagada inimväärsel tasemel elementaarseid elamistingimusi ega toimetulekut.
Niina28. detsember 2015, 16:35
Tegelikult peaks olema neil inimestel iga päev võimalik olema kuskil päeval soojas olla ja süüa saada. Kui palju visatakse poodides ja restoranides toitu minema.
buratino28. detsember 2015, 11:42
Suured tänud Oleviste kirikule ja kirikurahvale,kes teevad suurt ja tänuväärset tööd inimeste jaoks,ja muidugi kõike head varsti saabuvaks aastavahetuseks ja positiivseid mälestusi äsja lõppenud jõuludest.Headust ja lahkust on ju alati vähe,eriti külmal talveajal.
Kk28. detsember 2015, 02:13
Mul silm kiskus märjaks........kuni....viimase 2 pildini....
.27. detsember 2015, 19:43
Päris piinlik oli seda galeriid vaadata...oleks võinud siis piirduda kiriku ees pilt, jumalateenistus kaugelt ning söögid ja esemed. Milleks häbistada inimesi veel kogu Eestimaa ees nende piltidega? Jah, need viimased pildid on kohutavad aga need inimesed, kes seal istusid ongi kohutavad kodutud..mitte kõik, vaid just need üksikud, kes ei hoia puhtust ning kujutan ette, et odekolonn oli kindlasti juba selleks ajaks hinge taga. Võileivad oleks võinud olla kotis, nii kergem kaasa haarata...oli näha, kus haarati rohkem. Toolidel olid mingid nätsud, mis talviste ilmaoludega täiesti ebasobivad...soojad kampsunid, joped, saapad või kummikud soojad, mütsid, sallid,kindad, soojad püksid olid kõik puudu. Kas tõesti ei ole võimalik kuskilt saata just vajalikke asju? Humana2 poest saab 1-4euroga palju sooje asju, ostku siis sealt annetuste eest. Milleks neid võileibu vorpida. Tegin ise alles ürituse jaoks võileiva kandiku ja läks 50eur materjal...kohutavad hinnad.. 50 eur eest oleks saanud nad mitukümmend sooja riietuse komplekti kaltsukast. Lisaks tõesti pesemine peaks olema iga 2nädala tagant, ka juuste&habeme lõikus 2-3kuu tagant. Täiesti haige on see, et Eesti seadused ei luba eluhammasrataste vahele jäänuid ;kinni võtta; ja puhtaks pesta ja uued riided selga panna. Jah, see puhas välimus ei kesta kaua aga kui oleks mõni asutus, kes tõesti hooliks ja kus oleks võimalik see, siis ma arvan, et see mustade räpaste kodutute aeg saaks läbi. Mul on piinlik, et riik ei võta midagi ette... ma tean, et paljud ei taha, et neid aidakse aga tulen sundida...millegi pärast tunduvad Tallinna kodutus Tallinna linnavalitusele nähtamatud...pole kordagi kuulnud, et keegi sealt tunneks muret nende üle või keegi TEEKS ka reaalselt midagi, et ei tuleks kodutuid juurde. Esimene mis teha saab on juba inimese makseraskustesse jõudmisel kohene abistamine...et välja ei tõstetaks oma kodust.
.27. detsember 2015, 19:57
et sinu arvates peaks riik kodutuid püüdma hakkama?
.27. detsember 2015, 22:01
Mitte püüdma, vaid normaalse elu juurde tagasi suunama.
tähelepanek27. detsember 2015, 17:17
Kodututel jt. kirikus olijatel ei olnud ühelgi sooje saapaid jalas ja mütsid olid viletsad. Austrias ei tee kodutu ja tavainimese riietusel vahet. Korda ja puhtust pidama tuleb neid õpetada. Kas seal kirikus prügikasti üldse oligi? Öökodud võiksid pakkuda peale pesemise ka habemeajamise ja juukselõikuse teenust. Neid ju nii palju ka pole. Samas arstide ahnusel ja santimisel pole otsa ega äärt.
teadja27. detsember 2015, 15:41
Aga mõned seal piltidel ei paistnud sugugi vaeste ja kodututena-võibolla ma eksin!
kai27. detsember 2015, 09:57
Ei pruugi olla purjus, et oksendada, organism lihtsalt ei võta vastu. Iga päev harjutud muu toiduga või kannatatud tühja kõhtu. Korraga kõike sisse ahmida, kuidas see seedimine reageerib? Ehk oleks kenam, kui antaks mingi mingi pakk, millest jaguks mõneks päevakski.
Mees Lõuna Eestist.27. detsember 2015, 09:28
Terehommikut.Olen sündinud ja üles kasvanud Tallinnas.Elasin Pelgulinnas 8 korteriga majas ja samal hommikul oli uksekell kui ESTONIA laev põhja läks.Avasin ukse ja sisse tuli viisakas lipsuga mees.Mees ütles,et käisin kõik korterid läbi ja tõin ka Teile teate.Järgmisest kuust hakkate minule üüri maksma või lähete välja.No selge pilt kui inimesele tagastati maja.Tuju läks nii ära,et tahtsin paela kaela panna.Lihtsalt terve hommik jalutasin ja jalutasin.Balti jaamas pingil istuvad napsutavate meeste seast hüütakse mind nime pidi.Läksin juurde sõber mingisuguste kamraadidega.Võtsin elus esimese suutäie viina ja panin isegi suidsu ette mida ma polnud elus teinud.Sõber kutsus mind appi Lõuna Eestisse,et suur puu maha murdunud vanemad ei saa autoga õuest välja.Nagu ma siia tulin ja jäingi.Ehitasin maja,abiellusin Lõuna Eesti tüdrukuga,lapsed on juba ütleme nii,et peaaegu suured.Mul on oma maja,aiast võtan mis tahan.Makse minul mingisuguseid ei ole peale elektri ja telehvoni.Mäletan tallinnast minu õpetaja ja paljud teised ütlesid,poiss suure vea teed või tegid.Läksid aastad,linnas jalutab pargis mingisuguna memmekene.Tuleb kohe minu peale teed andmata ja võtab minul käest kinni kas sina Juhan (nimi muudetud).Jah mina Juhan,tundsin kohe häälest minu vana õpetaja.Vaesekesel mees surnud korterit ei jõudnud maksta siia sinna nüüd hooldekodus.Sain kohe ära öelda kui suure vea olen mina elus teinud oma õpetajale kui ka teistele.Ühesõnaga ei oleks kodutuid,ise nad on valinud omale kerge tee nagu oli nõuka ajal kõik oli tasuta,tehti ette taha ära.Ka mina linnas oleks olnud kodutu,ise nad selles kõik süüdi ei tasu teisi süüdistada.Meil väikelinnast väljas maal on inimesi,kes vajavad abi.Näiteks kas või elukaaslast jne.Kõik on olemas,kõht on täis tuba soe jne.Nad lasevad jalga,linnas ennem sorivad prügikaste,sandivad,käivad kirikuid mööda ja igalpool santimas aga normaalne elu neile ei sobi.Ütlengi kõigile,et nüüd on riik süüdi,kirikud,mina ja ei tea kes veel.Hüva päeva.
ettepanek27. detsember 2015, 07:59
Äkki üüriks järgmisel aastal suure telgi või mõne tühjal seisva laohoone. Jumalakoda ei ole siiski laut - vt. pilte sellest, mis ridade vahele maha jääb.
Jõulukuusk/123456789027. detsember 2015, 00:46
Kus on mu eelmine post või postid?
Jõulukuusk/1234567890 part 1 (miks ei näita eelmisi poste?)27. detsember 2015, 00:45
Keegi siin ütles, et ollakse ise süüdi, mina seda kohe üldse ei usu. On olemas need kes on filmistaarid, kes on kuulsad muusikad, kes on kodutud, kes elab rahuldavalt, kes keskpäraselt. Olen selle üle palju juurelnud..ja ka enda elu üle järele mõeldnud, detailidesse ei lasku aga päris normaalset elu oma ae kohta samuti ei ela, ma ei tunne et oleksin selles ise süüdi, räägitakse küll ei hakka tegutsema või hakka kuskilt peale aga selline elu tundub olevat justkui geenidega paika pandud, sellepärast see loomariik nii kirju ongi, justkui on olemas kõik võimalikud variandid.
Jõulukuusk/1234567890 part 227. detsember 2015, 00:43
Kas Sõõrumaaks saadakse?, miks meil ei ole palju analoogseid inimesi nagu tema, me kõik tahame ju rikkaks saada ja elada head elu. Isegi kui me sama hästi koolis õpiks või on isegi näiteid kui haridust on 9 klassi ja ollakse vägagi edukad ja arukad inimesed. Seda nimetatakse samamoodi saatuseks, ollaks lihtsalt õigel ajal õiges kohas, suheldakse õigete inimestega jne. Seda ei ole võimalik ette näha ega planeerida. Miks mujal planeetidel ei ole elu? Miljardid tähed aga ainult ühel on elu? Täpselt nagu elu maal sai alguse (väga)ebatõenäoliste asjade kokkulangemisest, samamoodi sai Sõõrumaast, kes ta praegu on.
abi26. detsember 2015, 23:56
See on meie Eesti, haiglad kerjavad seadmete jaoks inimestelt raha, inimesed ei suuda ennast ravida ja osta vastavaid abivahendeid, arstiabi on kallis, kuna 5 eur anda välja visiidi eest, kuna paljudele on see mitme päeva toiduraha.Kellel ei ole haigekassat on arsti abi võimatu, kuna tal ei ole seda raha, et maksta. Sellised asjad peaks olema ikka riigi poolt, et muretseda vastavad vahendid. Riik aitab miljonitega neid riike, kus on palgad ja pensionid kõrged aga enda haiglad ja inimesed on ilma abita. Vaatasin seda lõiku kirikus ja silma hakkas üks inimene, kes oli selga ajanud vana mantli ja ootas seal süüa ja pakki. Endal on aga eramaja ja ka vägev auto. Selle inimese näol jäi võib olla ilma see, kes seda abi vajas. Kindlasti ei olnud tema ainuke, kes sättis sinna ennast istuma ja teeskles õnnetut ja nälgivat inimest. Kodutute probleem oleks ikkagi linna hallata. Leida maju, kuhu anda neile elamine ja seal oleks ka kontroll peal. Ehk, kui on katus peakohal, saaksid süüa ja pesta ja magada laheneks ka nende probleem. Kindlasti suudaks ka siis inimene kas või miiniumi eest tööle kuhugi minna. On ju vaja tänavakoristajaid ja palju muud mida saaks see kodutu teha. Aga ei meil osatakse valitsuses aga jutustada, kui hästi me elame. Tegelikkus on aga hoopis väga halb. Inimesed on vaesuses, võlgades, ilma elamisteta ja näljas. Ei aita neid ei linn ega ka valitsus. Nemad aga aitavad ainult iseendeid.
abi le27. detsember 2015, 08:35
kus su su mõistus siis oli kui punase lipu maha võtsid ja selle si ta se sinimustvalge üles tõmbasid.
nonoo27. detsember 2015, 13:08
..ah ära valeta sa ka nii palju..
Pole26. detsember 2015, 23:28
Mötet klähvida kodutute peale. Kuna käin päris palju ringi kodudes, siis vöin kindlalt väita, et on ikka selliseid elamisi kuhu ei taha sisse minna. Tegemist ikka selle körgeltharitud Eesti "eliidiga". Linnas vaatad siis anna olla- mukitud ja lakitud ning ikka heal arvamusel endast, aga kodus ei jöua midagi teha. Ärge halvustage kodutuid, vaadake halvustajad iseennast köigepealt!
kurb26. detsember 2015, 22:39
on vaadata, et seekord oli ka nii palju pensionäre abivajajate hulgas. Kõik need inimesed peaksid saama vähemalt üks kord nädalas tasuta toidupaki ja igapäev vähemalt sooja suppi. Riiklikul tasandil tehakse ikka väga vähe nende inimeste aitamiseks. Mingil juhul ei tohiks Eesti võtta pagulasi vastu, kuna omal on abivajajaid niigi palju. Isegi lastega inimesi võis abivajajate seas märgata. Eesti ministrid peaksid neid pilte kohe kindlasti vaatama ja õiged järeldused tegema.
penskar27. detsember 2015, 13:33
No penskarid lahevad ikka kui tasuta kringlit saab! Ja supiköögid ju olemas. No ja kui kõht koriseb, siis oma lapsed ehk ka annavad palukese. Kogu aeg riik süüdi, aga kust sinnagi raha tuleb!
Need elujõus mehed seal ikka ise suudi, et kodu pole. Ju viin armsam kui oma kodu ja pere! Ei haletse neid uldsegi.
kas keegi26. detsember 2015, 21:57
ministritest ka kodututele mõne kuiviku viis ja Kadrioru kikilips saldejumsi saatis?
Ärge solvake sigu!26. detsember 2015, 21:48
Nemad küll kirikust nii ära ei reostaks ja lagastaks. Pole kahtlust, miks meil mõni jääb kodutuks! Jube!
...26. detsember 2015, 21:37
Lausa häbi vaadata neid viimaseid pilte,inimene võib vaene olla,aga ei pea kohe siga olema.
Mingi austus võiks ikka olla nende inimeste vastu kes teist hoolivad.
Miks ma ei imesta.....26. detsember 2015, 19:34
Kodutus ei t6henda veel seda, et teist selline r6pasus j6rgi j66b, teile p6hendanud 6htu tegijad peavad veel teie tagant koristama.H6bi teil olgu,l6petage see joomine ja hakake inimese moodi elama aga ei, te ju seda ei taha, Ei haletse teid.....
jõulusiga26. detsember 2015, 19:13
Kui sama valitsus jätkab, siis oleme varsti kõik seal sabas.
no27. detsember 2015, 20:02
keskerakond paigutaks kodutud hundisilmale
Aitäh26. detsember 2015, 19:10
Tallinna kirikule. Midagi tehti Tallinnas taas rahvale.
Südamega inimesed26. detsember 2015, 19:50
Tallinnaga pole siin mingit pistmist. Tegemist on Oleviste koguduse üritusega. "Usuhullud", nagu neid sageli kutustakse. Ainult et "normaalsed" inimesed ise ei anneta just eriti sagedasti, sest raha kulub endalegi ära ja teised vaadaku ise, kuidas hakkama saavad.
26. detsember 2015, 18:52
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
P.K.26. detsember 2015, 19:02
vaata galerii viimaseid pilte lagastatud pingivahedest ja siis vast mõistad, et mitte keegi teine, vaid ikka Ise oled enda olukorras süüdi.
raivo26. detsember 2015, 18:40
Imelik jah,et rõivast ja ilvest polnud.mul jälle häbi.
seal oli koos valgenahaliste äppude kari26. detsember 2015, 19:12
mitte ainustki musta akadeemikut ega prodessorit,mitte ainustki meretagust kultuuritoojat. Ainult elule alla jäänud lumpen ja äpud ja ti...lad ja tsu..nad ja ......oma kalleid abikaasasid usaldanud valged .
Muidugi peab nende pärast piinlikkust tundma, nendelt pole enam midagi võtrta
BOT26. detsember 2015, 18:39
Iga kell annetan enne Eesti kodututele, kui mingitele neetud "pagulastele".
26. detsember 2015, 18:27
Ja kes veel vaidleb vastu, et meie ei ole 5 rikkama riigi hulgas, kodutuid ja vähekindlustatuid meil kokku kõigest 800. Muide, huvitav oleks teada, kes kiriku arvates on "vähekindlustatu", kas pean uksel näitama pangakonto väljavõtet, pean olema kehvalt riides, või usutakse sõna pealt?
APPI26. detsember 2015, 18:03
Koristage see kollane saabas juba ära nendest galeriidest!
kuid26. detsember 2015, 17:58
eesti president ei pidanud vajalikuks tulla isegi mitte kõnet pidama. Laulame siis talle halleluuja.
c 26. detsember 2015, 17:47
Kena et ka kodutute ja vähe kindlustatute peale mõeldakse aga no jah veidi austust võiks ju kodutulgi olla kiriku vastu. Oma sodi oleks võinud tõesti prügikasti visata mitte jätta läga heategijatele koristada .
Mari26. detsember 2015, 17:55
Ja nuud on toesti koht moelda veidikene kaugemale, eriti need eestlased kes on soimanud pagulasi rapaseks jms veel, mis need eestlased nuud paremad siis on?
Austust voiks toesti olla rohkem!
mis austust26. detsember 2015, 18:45
sa ootad ühe söögikorra eest aastas? Sul on tõesti aeg mõelda kaugemale.
26. detsember 2015, 19:28
Kas autust jagub vaid siis kui neid söögikordi oleks iga päev? Normaalne inimene kasib enda järgi ära.
hm..26. detsember 2015, 17:45
Presidenti polnudki tervitamas nagu mujal maailmas kombeks..
26. detsember 2015, 17:41
Väga tore ettevõtmine. Kuid need kodutud võiksid veidike ennast kontrollida ja prügi ära visata sinna, kus nende õige koht, mitte visata kiriku pinkide alla.
nuujahh26. detsember 2015, 17:41
need viimased pildid olid head, mingi purjus kodanik oli vist toidu välja oksendanud ja teised ei osanud ka karpe ära visata prügikasti.