Foto: imgur.com /FillupDesigns
Nipid
4. mai 2016, 10:47

TEE ISE: "ellujäämiskohver"

Kui Õhtuleht.ee Elustiil koperdas internetis pealkirja "DIY: The Survival Case" (tee ise ellujäämiskohver) peale, kangastus silme ette rihveldatud alumiiniumplekist kast, mis sisaldab kõike äärmuslikus hädaolukorras vajalikku, muuhulgas lihakonserve, võsanuga, köit, lahase tegemise komplekti ja vahendeid märjast puust lõkke süütamiseks.

Tegelikult oli aga FillupDesigns lähenenud asjale märksa loovamalt, peenemalt ja lõbusamalt. Tema ellujäämiskohver on tehtud soliidsest puidust, spetsiaalse saega väljalõigatud tappidega, CNC-pingis lõigatud (disain SolidWorksis) ja trukkidega naharibadega kaetud süvenditega; varustatud soliidsete hingede ja sulguriga ning õlitatud.

Ja – last but not least – sisaldab see "ellujäämiskohver" muuhulgas suurt pudelit viskit, sigarilõikurit, napsuklaase ja pakki mängukaarte.   

Nagu öeldud, on kohver selle autori käes valminud spetsiaalsete tööriistade abil, kuid piisavalt leidlik ja mõistliku tööriistakastiga Eesti mees teeb selle ära ka lihtsamalt. Põhjalikku liikuvate piltidega varustatud õpetust kohvri ehitamisest saad vaadata SIIT.

undefined Foto: imgur.com /FillupDesigns