Foto: Foto: Pexels.com
Tee ise
22. november 2017, 21:43

Kaval mõte: kiire kingitus külakostiks

Kui plaanis on spontaanne külaskäik, siis paki kaasa küpsised veel enne kui oled need valmis teinud. Küsid kuidas? Loe lähemalt! 

Otsi välja küpsiseretsept ning vala koostisosad (ainult kuivained) üksteise järel tühja klaaspurki ettevaatlikult nii, et koostisained omavahel ei seguneks. Kui valad purki vaheldumisi tumedad ja heledad koostisained, jääb purk ilusasti triibuline. Silt purgi peale dekoreeri samuti ise ning ära unusta lisada retsepti.

Kui sul on rohkem aega, siis tee ettevalmistused ka järgnevateks sarnasteks külaskäikudeks: küpsisepurk on veelgi efektsem kui selle külge siduda puulusikas taigna segamiseks, mille ots on kastetud värvi sisse. Ka kodused puulusikad ja pannilabidad saavad värvilise varre abil hoogu juurde. eriti vahva on veel, kui iga vars on ise värvitooni.

Pille Endeni šokolaadi-kirsiküpsised

Vaja läheb:
0,75 dl nisujahu
0,75 dl täisterajahu
3 dl kaerahelbeid
1 tl söögisoodat
100 g võid
1,5 dl pruuni suhkrut
2 dl kuivatatud kirsse
1 tl vanillisuhkrut
1 muna
100 g tumedat šokolaadi

Tee nii:

1. Mõõda jahud kaussi, lisa kaerahelbed, sooda ja sool. Sulata või, jahuta ja sega hulka pruun suhkur. Sega hulka ka jahu, lisa kirsid ja vanillsuhkur, muna ning tükeldatud tume šokolaad. Tõsta õliga määritud küpsetuspaberile supilusikaga pätsid. Küpseta 180- kraadises ahjus 10–12 minutit.

2. Lase mõni minut jahtuda ja võta plaadilt. Mässi jahtunud küpsised toidukilesse ja pane külma. Külmast võetud küpsiseid küpseta 225-kraadises ahjus 6–7 minutit.

Foto: Foto: Pexels.com