Hoidiste pikaajaliseks säilimiseks on hästi oluline puhtus. Foto: Pixabay / Pexels
Nipid
25. juuli 2019, 18:07

3 lihtsat nippi moosi paremaks säilimiseks (1)

Kätte on jõudnud hoidiste tegemise aeg ning mis oleks talvel parem kui üks mõnus ja suvise mekiga moos. Kuidas aga moosi säilitada, annab nõu Pille Enden.
  • Moosi keetmisel tekkinud vaht sisaldab mikroobe, mis lühendavad säilivusaega. Seepärast eemalda keetmisel tekkiv vaht hästi hoolikalt ning lõpeta keetmine alles siis, kui vahtu enam ei teki.
  • Täida purgid korralikult, et ei jääks tühja õhuruumi, mis soodustab bakterite teket.
  • Hoidiste pikaajaliseks säilimiseks on hästi oluline puhtus. Pese viljad ja marjad väga hoolikalt. Steriliseeri purgid ja kaaned kas keevas vees või 100-kraadises  ahjus.