Foto: tootja
Nipid
8. september 2014, 06:54

Tatramesi - kõige kasulikum mesi

On viimane aeg mõelda enese turgutamise peale, et saabuv sügis ning seejärel talv ilma haigusteta vastu pidada. Tatramett peetakse kõige kasulikumaks ja paremaks meeks, mis rahuldab suurepäraselt inimorganismi vajadusi.Tatramesi on tumepruuni varjundiga, erilise lõhna ja maitsega.


Tatramesi on tumepruuni varjundiga, erilise lõhna ja maitsega. Tatramesi sisaldab võrreldes heledate meesortidega rohkem vitamiine, mikroelemente (nt magneesiumi, rauda jne), aminohappeid, aktiivseid fermente ning ka enam fruktoosi ja glükoosi. Tatrameel omab palju enam raviomadusi.



Tatramesi on oma mikroelementide sisalduse poolest väga lähedane vereseerumi koostisele. Ta aitab suurendada hemoglobiinisisaldust veres ning uuendada verd, lisaks on hea närvisüsteemile, puhastab soolte seinu, soodustab vigastatud kudede taastumist ning aitab kõrvadada põletikke.



Kasulik on teha ka erinevaid segusid tatrameega:


• Tatramesi astelpaju ja õietolmuga normaliseerib ainevahetust ning aitab mao-, maksa-, nahahaiguste ning tonsiliidi puhul.


• Tatramesi jõhvikate ja õietolmuga on tugeva valuvaigistava ja põletikuvastase toimega, aitab kõrvaldada väsimust ning tugevdab immuunsust. On suurepärane abimees ka külmetushaiguste puhul.


• Tatramesi koos mustikatega on samuti põletikuvastase toimega, on hea ainevahetusele, takistab kivide teket siseorganites ning tromboosi teket, aitab pärssida ka raskemate haiguste (vähk, Parkinson, Alzheimer) arengut ning aitab reuma, veenilaiendite  jm puhul


• Tatramesi pohladega on samuti hea põletikuvastase ning valuvaigistava toimega, aitab normaliseerida ainevahetust ning sobilik paljude veresoonkonna haiguste puhul.


• Tartamesi einevate pähklite, päevalilleseemnete ja õietolmuga on üldtugevdav ning ainevahetust normaliseeriv, aitab takistada vähi- ja verehaiguste , kaariese ning kilpnäärmehaiguste teket.



Allikad: Mihkelsoo, V., Mihkelsoo, L. Toome oma tervise tagasi, 2010.


Eesti meeraamat. 2007.