Kes valvab siis sellel ajal sinu kodu ja vara, nii et rahulikus südamega puhkust saaksid nautida? Foto: Paul Gilmore / Unsplash
Nipid
22. juuli 2019, 16:32

5 head nippi, kuidas puhkusele minnes kaitsta kodu ja vara (2)

Kätte on jõudnud suvepuhkuste aeg, mil paljud inimesed suvilasse siirduvad ning oma kodu nädalateks valveta jätavad. Kas oled aga mõelnud sellele, et kui sina eemal oled, võib sinu kodu pikanäpumeestele saagiks langeda. Kes valvab siis sellel ajal sinu kodu ja vara, nii et rahuliku südamega puhkust saaksid nautida? 

Kahjuks kipuvad üleaedsed üksteist tihti vaid kadedusega vaatama. Turvalisuse huvides tuleks eestlaslikud tunded maha suruda ja pidada meeles, et kui sul on naabritega soojad suhted, võid end tunda juba palju kindlamini.

  • Nädala või kaks kestva suvepuhkuse ajal on hea, kui naaber sinu elupaigal silma peal hoiab ja regulaarselt postkasti tühjendab. Mitme päeva vanusest korrespondentsist pungitav kirjakast on vargale selgeks märgiks, et pererahvas on pikaks ajaks lahkunud.

  • Samal põhjusel suuna ka kodune lauatelefon, kui majapidamises peaks veel selline leiduma, ümber mobiilile.

  • Eramu puhul on kasuks, kui maja ümbrus on pimedal ajal valgustatud. Selleks on kõige mugavam kasutada valgustundlikke ja liikumisanduritega varustatud lampe.

  • Kurjade mõtetega inimesi aitab eemal hoida ka taimeriga töötav sisevalgustussüsteem, mis hoiab õhtuti osa eluruumidest valgustatuna.

  • Kindlasti tuleb enne lahkumist kontrollida uste, akende ja lukkude vastupidavust. Kes soovib aga puhkusest täit mõnu tunda, usaldab oma kodu valvamise professionaalidele.