Nipid

VIDEO | Eriti tõhus viis, kuidas nõudepesumasin laitmatult töökorras ja puhas hoida (13)

LISA KOMMENTAAR

Juku25. aprill 2021, 11:37
Minu pesumasinal on spetsiaalne masina puhastusprogramm, mis ei kuluta rohkem vett kui kogu see artiklis kirjeldatud käsitsi solberdamine. Ka tavalised pesuprogrammid ei kuluta rohkem kui käsipesu. Lisaks on ka pesumasinatele olemas öko-vahendid.
to Juku?25. aprill 2021, 13:11
Kas sinu pesumasinal on ikka nii "öko-vahendid", mis pesust ülejäänud pesuvahendi jäägid uuest puhtaks veeks muudavad? Siis tea, et suured veepuhastusseadmedki seda ei suuda! Mis marki selline masin küll olla võiks?
Kas teate,24. aprill 2021, 15:57
et ükski pesumasin ei säästa vett? Mõelge, kui palju te pesu- või nõude pesemisega kangeid pesuaineid loodusesse uhate? Pealegi, jääb happeline pesuvahend pesu ja nõude sisse. Olgu taldrikud, klaasid väliselt puhtad, on nad selle jamaga koos! Nii, et mõelge, millist koormust peab loodus taluma inimese leiutiste tarvis. Mitte ainult pesumasinad. Sellist mugavat toodangut on terve ilm täis. Mõelge veel: Mis saab kui vesi otsa saab, loodusest? Juba on märke sellest. Paneb mõtlema? Eriti ei usu, sest inimene ei loobu mugavustest, kuniks elu.
Tõnu24. aprill 2021, 20:32
Päris kindlasti ei ole käsitsi pesemine veesäästlikum. Praegused tippmasinad kasutavad 13 komplekti sööginõude pesuks 7 liitrit. Oma vee otsalõppemise hirmu leevendamiseks soovitan sul aknast välja vaadata. Meie kliimas ja regioonis on puhast magevett rohkem kui piisavalt. Selle tõestuseks võrdle läänemere soolsust võrreldes maailmamerega. Madala soolsuse põhjueks ongi arvukad jõed mis oma mageda veega suubuvad meie merre.
to Tõnu!25. aprill 2021, 07:38
Kas sa veidi kaugemale näeksid? Kust sa lõpuks vett saad kui igapäevaselt saadad mürgist solki loodusesse tagasi? Kas tõesti ei osata enam tavaliselt, looduslikult, nõusid ka pesta? Tule minuga kalale! Õpetan, kuidas ilma pesuvahenditeta, külmas vees nõusid pesta!
Tõnu24. aprill 2021, 12:07
Äädika kahjulikkus on müüt. Olen 15 aastat pesnud nõudekat äädikaga. Muidugi mitte nii keeruliselt kui siin õpetatakse. Panen tühja nõudeka kõige kuumema rezhiimiga tööle ja umbes paarikümne minuti pärast avan use ja valan liitri 30 % äädikat masinasse. Äädikas on orgaaniline hape ja väga tõhus katlakivi ja ka rasva eemalduseks. Tuleb teada et äädikat ei tohi valada masinasse kohe algul, sest kõikide masinate esmane tegevus on vee väljapumpamine ja nii läheks äädikas otse kanalisatsiooni.
2. november 2019, 16:01
Kodumasinate hooldus tehnik.2. november 2019, 10:18
Tänu sellistele artiklitele ongi meil tööd, aitäh! Kogemus on näidanud, et äädikas söövitab ajapikku ilusti masina sees olevad kummist lõdvikud läbi. Nii et, andke minna, sellest oleneb minu palk. :)
Olen küsinud:2. november 2019, 10:17
Kummal juhul säästad vett rohkem? Kas nõudepesu masinaga või käsitsi, kraani all pestes? Vastus on: Säästab see, kus ei kasutata kangeid pesemisvahendeid. Teate ju küll kui saastatud on ookeanid, eriti Läänemeri koos Soome lahega? Ega me ju ei usu, mida ma kirjutasin?
Lihtsameelne2. november 2019, 09:51
arvasin seni, et (nõude)pesumasin oskab ise ennast pesta? Aga nagu selgub, olin VALEARVAMUSEL.
Sarnaseid avatud küttekehaga nõudepesumasinaid pole vist Eesis kunagi müüdud.2. november 2019, 09:36
Pidasin2. november 2019, 09:01
Elektroluxi masinat 10 aastat(hetkel jätkab sugulase köögis) ja olin ülimalt rahul-lühikese programmiga nõud läikisid, eriti klaasid ja kohvitassid said puhtad! Nüüd olen uue masinaga hädas st peale köögiremonti, kuhu muretsesin Boshi tehnika, on nõudepesumasin mulle peavaluks! Ei pese ja kõik! Olen kasutanud kõiki programme, kalleid puhastusvahendeid ja ei midagi! Nüüd tuleb nõud enne masinasse panemist ärapesta!!
2. november 2019, 08:39
Äädikas sulatab ka kummist lõdvikud ilusti ära ja oletegi nõudekast varsti lahti