Eelista looduslikke värveFoto: Pexels.com
Ideesahver 10. detsember 2018 13:14
Mitmed toiduvärvid on organismile koormaks. Siin on retsept, kuidas ise teha värvilist piparkoogiglasuuri. See on imelihtne! 

Näiteks karmiin, mida kasutatakse sageli nii piimatoodetes kui küpsetistes ja kommides, on valmistatud kuivatatud kilptäidest ning teaduslikult tõestatud hüperaktiivsuse ning allergiliste reaktsioonide tekitajana.
Seetõttu tasub eelistada just naturaalsete värvainetega piparkoogiglasuure ning väga lihtne on neid valmistada ise.

Glasuuri jaoks...

... sega kokku 3,5 - 4 dl tuhksuhkrut ja 1 munavalge.
Et saaksid soovitud värvitooni, kasuta neid abilisi!
Punane - peedimahl, mustsõstar, kirss jms
Kollane - kurkum, munakollane, astelpajumahl
Pruun - kakao
Sinine - rukkililleõie pulber
Roheline - spinatimahl, spinatipulber, matcha tee pulber
Hall - söetablett

PS! Arvesta, et kui lisad värvi andmiseks mahla, muutub glasuur vedelamaks, kui pulbrit, siis paksemaks.