Õige grilliga on kokkamine tõeline nauding!Foto: Tootja
Nipid
24. aprill 2019, 06:19

5 soovitust väärt grilli valimiseks (1)

Otsid grilli, aga ei oska valida? Siin on abiks 5 soovitust, ikka selleks, et grillimisest saaks suurepärane suvine nauding!

1. Kui armastad grillimise protsessi, hindad õiget grillitud toidu maitset ja sul on oma aed, vali kindlasti söegrill. Võrreldes teiste grillidega tagab hea söegrill kõrgeima küpsetamiskuumuse.
2. Kui toiduvalmistamise kiirus ja mugavus on olulised, soeta gaasigrill.
3. Kui elad kortermajas ja soovid rõdul grillida, vali elektrigrill. Elektrigrill kuumeneb kiiresti ja seda on lihtne puhastada, aga grillimiseks oluline küpsetamiskuumus jääb söe- ja gaasigrillile mõnevõrra alla.
4. Grilli vastupidavuse, stabiilse küpsetamiskeskkonna ja korraliku soojussalvestuse tagavad kvaliteetsed materjalid. Kui midagi on liiga odav, et olla hea, siis see ilmselt ei olegi hea.
5. Mõnusat gurmeetoitu saad valmistada grillil, mille materjal on tugev ja raske, näiteks roostevaba teras või valumetall. Kindlasti vali kaanega ja ventilatsiooniavadega grill, ka nn UFO võib olla tõhus. Gaasigrilli puhul jälgi lisaks põhimaterjalile ka põletite, süütaja ja voolikute kvaliteeti. Eelista mitme põletiga lahendust, nii on toiduvalmistamise võimalused mitmekesisemad.