Tuulelohe lennutamine on lõbus ja aktiivne ajaviide.Foto:  Foto: Matton Estonia
Nipid
1. juuni 2016, 08:44

Puhka aktiivselt! 7 ideed sportlikuks suveks

Mängimiseks pole keegi liiga vana. Või on hoopis nii, et kes enam ei mängi, ongi vana?  Aitab igavatest grilliõhtutest, kus peale söömise ja seismise justkui midagi muud ei tehtagi. Kutsu sõbrad mängima!  On hiljem, mida pikkadel talveõhtutel meenutada.

Lennuta lohet!  Sa pole seda aastaid teinud? Oled paljust heast ilma jäänud. Pole just kerge lohet kõrgele saada ja hiljem teda ilusti õhus hoida, kuid ära anna alla – see teebki asja põnevaks. Puude vahel seda muidugi teha ei tasu – vali rand või miks mitte ka heinamaa, kust traktor värskelt üle on käinud.  Ja ilm võiks olla pigem tuuline! 

Mullitamisvõistlus. Võistelda saab näiteks selles, kes puhub kõige suurema mulli. Kes aga suudab selle kõige kõrgemale või kaugemale lennutada?  Ja  kui õhk on täis lendlevaid mulle, pakub see ka niisama silmailu.

Veesõda. Kui saabuvadnii  kuumad ilmad, et isegi õuemuru kipub kõrbema, on paras aeg korraldada üks vägev veesõda. Kasta on ju ometi vaja, miks mitte teha seda lõbusalt!

Svammijalgpall. Kuumal päeval võib palju lõbu pakkuda ka svammijalgpall. Nipp on selles, et svammid olgu korralikult vett täis. Viluvõitu suvepäeval võib mängida selle mängu kuivemat varianti – ajalehepalliga jalkat. Kärtsuta ajalehtedest sobivad pallid ja lase käia. Aknaid see ei ohusta, mängida saab täie jõuga. 

Lauatennis. Pane kohe suve alguses õuele laud valmis. Võid osta sobivas mõõdus ilmastikukindla laua, aga mängida saab ka näiteks loodi aetud veekindlal vineerplaadil. Juurde tuleb osta vaid võrk, reketid ja pallid. Sügiseks on kogu pere sportlik vorm paranenud, külla tulnud sõbrad ei suuda kunagi kiusatusele vastu panna. 

Võrkpall. Kes suuremat füüsilist koormust ihkab, on sobivaks ajaviiteks hoovis või muruplatsil võrkpalli tagumine. Võta vana marja- või kalavõrk ja viska puude vahele pingutatud köiele.

Taldrikute lennutamine. Loomulikult maandab pingeid ka toidunõude loopimine, kuid vähem kulukam ja sama lõbus ajaveetmine on plastmassist lendava taldriku lennutamine.