Tänavale sööma.Foto: Mattias Tammet
Galeriid
3. juuni 2016, 11:19

GALERII | Põhja-Tallinnas kogub hoogu tänavatoidukultuur (4)

Juunikuu ennelõunane päike kõrvetab halastamatult Telliskivi Rimi ja F-hoone vahele jäävale tühermaa kõrvale paigutatud merekonteinerite katuseid. Värviliste konteinerite sees on siiski tänu konditsioneerile piisavalt jahe ja ühest väikesest avatud luugist liigub õue mõnusat toidulõhna.

Hetkel on paigutatud siia, raudtee kõrvale, kolm söögikohta, mis pakuvad maitsvat ja kiiret söögipoolist. Valikus on olemas falafel, kebab, vokiroog erinevate lisanditega ja inglisepärane paneeritud kala kartulitega. Kompleks, mis hõlmab enda alla turgu ja toidutänavat, kannab ühtset nimetust - Depoo.

Kella 11 ajal on Depoo veel küllaltki vaikne, vaid üksik tunkedes töömees jalutab üht putkat uudistades selle esiuksest sisse ja õigepea väljub koos paberisse mässitud toiduga. Kõige suurema konteineri sees on võimalik ka halva ilma korral enda kõhtu täita.

Falaflit ja apelsinimarinaadis kebabi pakkuv Hardi teab aga öelda, et nädalavahetusel ja keskpäeval koguneb putkade juurde juba hulganisti inimesi. Tõesti, mida rohkem kell lõuna poole liikus, seda enam hakkas rahvast kogunema. Teismelised oma ratastega,  üksikud pintsakus kontoriinimesed, mõned põhjanaabrite keelt kõnelevad turistid.

Depoo kõrval paiknevad kaks vagunit, üks nendest kunagine Tallinn-Moskva liinil sõitnud restoranivagun, mis käesolevast kevadest täidab restorani eesmärki edasi, lisades ümbruse toiduvalikule mitmekesisust. Teisest vagunist saab lähiajal klubi. Kaks kõrvutiseisvat vagunit kannavad ühtset nimetust- Peatus.

Depoo turu juhi, Andres Rjabovi sõnul on tulevikus oodata lisa söögikohtadele, ühtlasi peaks suvel ilmuma külastajatele kasutamiseks lauatenniselaud ja malelauad. "Esimene söögikoht avati veebruaris ja teised tulevad siin riburadapidi juurde," märkis Rjabov.

Rjabov leiab, et tulevikus üha enam levib Tallinna turism ka Telliskivi suunal, kuna meelelahutust otsivad inimesed leiavad parima lahenduse meelelahutuse ja söögikohtade osas just seal. Peale selle pole Telliskivi piirkonnas nii palju elumaju, ehk kellegi unerahu pole öiste pidude pärast rikutud. Ühtlasi on praegu sinna kolinud Balti Jaama Turg, mille valik on suuresti jäänud varasema asukohaga võrreldes samaks. 

Talvel midagi Depoos muutuma ei hakka, peale väliterasside sulgemise. Süüa tehakse edasi ja soovi korral saab kõike head-paremat kaasa osta.