Foto: MIHKEL MARIPUU
Jõulud
21. juuni 2016, 09:33

Pühade ajal helista tervisemurega perearsti nõuandetelefonile, ravimeid saab valveapteekidest (3)

Kui jaanipühade ajal peaks kimbutama tervisemure, on mõistlik helistada perearsti nõuandetelefonile, mis võtab kõnesid vastu ööpäevaringselt. Nõu saab ja ka ravimeid osta samuti valveapteekidest.

Südameapteegi turundusjuhi Mari Sumbergi sõnul on jaanipäeva eel mõned Südameapteegid avatud tavapärasest veidi lühemalt ning jaanipäeval on enamik apteeke suletud, kuid valveapteegid jätkavad töötamist vaatamata pühadele ikkagi ööpäev läbi. Südameapteegi valveapteegid on saabuvate jaanipühade ajal avatud ööpäev läbi. Tallinna valveapteegid asuvad kesklinnas aadressil Tõnismägi 5 ja Lasnamäel aadressil Vikerlase 19.

 „Kuna ka perearstikeskused on pühade ajal suletud, siis on veelgi tähtsam, et inimestel oleks võimalik vajadusel külastada valveapteeki. Soovitame tervisemure korral helistada perearsti nõuandetelefonile 1220, mis võtab kõnesid vastu 24 tundi ööpäevas või vajadusel küsida nõu oma lähimalt apteekrilt,“ lisas Sumberg.

Varasemad aastad on näidanud, et jaanipäeva paiku püsib valveapteekide külastuste arv võrreldes tavapäraste päevadega enamasti samal tasemel. „Peamised tervisemured, millele inimesed jaanipäeval apteegist leevendust otsivad, on seedeprobleemid, allergiad ja väiksemad vigastused, näiteks kriimustused, marrastused ja põletused. Ravimitest ostetakse põhiliselt valuvaigisteid, ninatilkasid ning ravimeid ja tervisetooteid kõhuhädade leevendamiseks,“ selgitas Sumberg.