Ära unusta suvel oma naha eest hoolitseda!Foto: Foto: Pixabay.com
Nipid
22. juuni 2018, 19:10

Suvise nahahoolduse meelespea!

Päike, merevesi, tolmused külateed ja hilisõhtused tantsupeod- kõik see kuulub ühe fantastilise suvepuhkuse juurde. Ära unusta siinkohal oma naha eest hoolt anda! 

Aeg, millal päevitad. Päike on kõige intensiivsem just keskpäevasel ajal. Seega oleks kõige õigem aeg nägu päevitada varahommikul või siis õhtul. Päevasel ajal tuleks päikesekaitseks kasutada lisaks kaitsekreemile ka suuremat kaabut või vältida väga intensiivse päikesega piirkondi.

Näopuhastus. Suvel higistame rohkem, kui mõnel muul aastaajal, seega on oluline pöörata rõhku näonaha regulaarsele puhastamisele õigete toodetega. Muidugi sobib ka tavaline või looduslik seep, mis nägu liigselt ei kuivata. Näo pesemiseks ja puhastamiseks kasuta sooja vee asemel jahedat. 

Maskid ja koorijad. Et suvel oleks nahk puhas ja klaar, tuleb kasutada värskendavaid ja puhastavaid maske ning koorijaid. Nutikad näohooldajad lasitavad maksi tehes ära värsked maasikaid ja kurgid. Vältida tuleks kraanulitega koorijaid, sest need põhjustavad nahale imetillukesed rebendid, mis päikese käes olles tekitavad ebaühtlase jume.

Vesi, vesi ja veelkord vesi. Vesi on naha tervisliku ja kauni välimuse alus. Suvel on sellel aga veelgi olulisem rõhk. Suvine päike kuivatab nahka ja soodustab kortsude teket. Selleks, et seda ei juhtuks, tuleks tarbida tavapärasest rohkem vett. Juues puhast vett, niisutad nahka seespidiselt. 

Kreemid. Vaheta rasvased kreemid kergemate vastu ning niisuta näonahka sagedasti. Niisutatud ja kaitstud näonahk tänab sind ja premeerib tõeliselt kauni  ja särava puhkusejumega. 

Looduslikud nipid päevitamiseks

  • Kasutatakse päikesekaitseks seesamiõli.
  • Kakaovõi aitab vältida põletust ja ühtlustada päevitust.
  • Porgandiseemneõlil on avastatud mõningane UV-filter. 

Naha niisutamiseks kasuta looduslikke taimi:

  • Avokaado- sisaldab rikkalikult valke, õlisid ja vitamiine, mõjudes nahale ning juustele niisutavalt.
  • Aaloe  jahutab, pehmendab ja mõjub tervendavalt nahaärritustele või päikesepõletuse korral. 
  • Saialill- mõjub antiseptiliselt, hea kasutada ka imikute nahahoolduses.
  • Marjad- sisaldavad palju erinevaid vitamiine ja õlisid, eemaldades nahalt mustuse jäägid.
  • Mesi ja meevaha aitab säilitada niiskust ning eemaldab bakterid.  Jume on värske ja nahk siidine.