Foto: Foto: Matton Estonia
Nipid
27. jaanuar 2018, 19:28

Uskumatud nipid! Sügavkülmik värskendab riideid ja eemaldab kangalt tolmulestad

Tavaliselt hoiame sügavkülmikus toite, mida tahame pikemalt säilitada. Kas teadsid, et sügavkülmikut saab kasutada ka näiteks teksade värskendamiseks? 

Riiete värskendamine Peale lõkkeõhtut lehkavad rõivad nagu suitsuliha. Selle asemel, et rõivad uuesti pessu saata, on olemas teine võimalus. Pane need sügavkülma!  

Tee nii:  Aseta rõivad taas-suletavasse plastikkotti, sulge kott ja lase teksapükstel olla külmas üleöö. Madal temperatuur tapab bakterid, mis tekitavad ebameeldivat lõhna. Kangalt kaovad kõik intensiivsed lõhnad. 

Loomulikult ei eemalda sügavkülm mustust. Kui riided vajavad pesemist, siis pole külmikust abi. Kui aga vajad vaid abi ebameeldivate lõhnade eemaldamise, siis on sügavkülmutamine tõhus ja asjakohane nipp. Nii säästad kangast ja hoiad kokku pesuarvete pealt. 

Pikenda küünla põlemisaega Hea kvaliteediga ja kaua põlevad küünlad on tavaliselt ka üsna kallid.  Kui on soovi, et ka odavam küünal kestaks kauem, siis aseta see enne kasutamist paariks tunniks sügavkülma. Kõige paremini toimib see nipp pikkade ja peenikeste küünalde korral.

Arvuti kõvaketta trikk Kui sinu arvuti on üle kuumenenud ja kokku jooksnud, siis võib sügavkülmikust abi olla. Eemalda kõvaketas ja aseta see paariks tunniks sügavkülma. Seejärel aseta kõvaketas tagasi arvutisse. Lülita arvuti sisse ja sul peaks olema piisavalt aega, et oma failid päästa, enne kui arvuti ennast jälle välja lülitab.

Tolmulestade vastu Vabane patjade, pehmete mänguasjade ja tekkide tolmulestadest, pannes need esemed plastikust kilekotiga terveks ööks sügavkülma. Hommikul pese esemeid kuuma veega ja tulemuseks on lestavabad voodiriided ja mänguasjad. 

Silmapliiatsi säästmine Enne silmapliiatsi teritamist, aseta see 15 minutiks sügavkülmikusse. Peale seda on pliiatsit palju kergem teritada, ilma et peaks minema head toodet raisku. 

Foto: Foto: Matton Estonia