Palavusega leia viise, kuidas end jahutada. Foto: Johan Bos / Pexels
Nipid
7. juuni 2019, 12:31

Appi, nii kuum! Siin on 9 jahutavat nippi, mida pead kindlasti proovima

Uskumatu, aga kuum suvi tundub vahel kõike muud kui mõnus. Kuidas leida leevendust? Jagame jahutavaid nippe. 

1) Pane voodiriided enne magama heitmist kilekotis sügavkülma.  

2) Täida kuumaveepudel jääveega ja võta see kaissu.

3) Enne põhkupugemist kasta jalad külma vette ning hoia veekauss voodi kõrval käe- või õigemini jalapärast. Kuna just jalad on temperatuuritundlikud, aitab nende jahutamine kiiresti kogu keha temperatuuri alandada. 

4) On veel üks magamisviis, mida kutsutakse "Egiptuse meetodiks", sest just nii olla väidetavalt vaaraod end muiste öösiti jahutanud. Trikk on lihtne: tee voodilina märjaks ja poe selle alla tudule. Meetodi miinus? Sa pead magama märja lina all!

6) Kui sul pole paigaldatud konditsioneeri, aga leidub ventilaator, siis saad ise õhujahutaja valmis ehitada! Selleks pane kaussi või madalale pannile jääkuubikud ning aseta kausike puhuri ette. Mööda tuba ringiaetav õhk on nüüd tunduvalt jahedam.

7) Kõige kiiremini saab end maha jahutada, kui randmeid lihtsalt külma voolava vee all loputada või jääkuubikuid-külmakotte randmetel või kuklal hoida. Just need on kohad, kus on palju pulsipunkte, mis jaheda vere kehasse laiali kannavad.

8) Et jahutada palavat tuba, on mitu varianti. Kui sul on kodus rohkem kui üks ventilaator, siis püüa luua neid eri nurkadesse asetades õhuvoolud, mis kannavad kuuma õhku toast välja ja jahedamat sisse (või vastupidi).

9) Teine huvitav nipp aknast sissevoogava õhu jahutamiseks: pane akna ette märg lina või rätik. Aknast sissepuhuv tuuleke jahutab niimoodi toa mitu korda kiiremini maha.