Soodat ei pea kasutama vaid toidu tegemiseks. Foto: Indrepau / Freepik.com
Nipid
23. november 2019, 16:00

Üllatavaid viise söögisooda kasutamiseks: eemalda ummistusi või valgenda hambaid (2)

Söögisoodat leidub pea igas majapidamises. Kas teadsid, et seda saab kasutada ka näiteks iluprotseduurides?  

Juuksed särama. Juustele sära lisamiseks ja kõõma vähendamiseks soovitame segada kolm teelusikatäit söögisoodat pesemiseks vajaliku koguse šampooni sisse. Pese juukseid hoolikalt, masseeri ka peanahka ja loputa. Kasuta söögisoodat igal pesukorral, kuni kõõm kaob. Soodaga pestud juuksed jäävad kerged ja lihtsasti käsitletavad, sest sooda eemaldab juustest kõik töötlemisvahenditest jäänud keemilised jäägid.

Soodast  kuivšampoon on ideaalne siis, kui pead välja lippama ja sul pole enam aega pead pesta. Lihtsalt puista veidi söögisoodat rasvastele juustejuurtele ja kammi väga põhjalikult läbi. Siis föönita juuksed kohevaks ja võidki minna.

Nägu särama. Tõhusa näokoorija valmistamiseks pane ¼ tassi kaerahelbeid ja kaks supilusikatäit söögisoodat blenderisse ning pulbrista. Seejärel lisa käsitsi segades vett, kuni mass muutub kreemjaks. Niisuta nägu ja kanna saadud koorija ringjate liigutustega nahale. Loputa leige veega. Selle protseduuri käigus saad lahti kõikidest surnud naharakkudest ning see on tõhus vahend ka akneprobleemidega nahale.

Käed ja jalad kauniks. Naha koorimiseks kasuta ühe osa vee kohta kolm osa söögisoodat ja üks osa suhkrut. Masseeri kätele ja jalgadele, seejärel loputa ja kuivata.

Rahustav vanniõli. Rahustava vanniõli tegemiseks võta neli teelusikat söögisoodat, üks tassike vedelat mett, kaks tassi piima, 16 tl meresoola, pool tassi beebiõli või mõnda muud looduslikku õli. Sega kõik peale õli suures kausis hästi segamini. Kalla saadud segu sooja vannivette, lisa sinna ka õli ja sega kätega. Astu lõdvestavasse vannivette ja naudi!

Higistamise vastu. Deodorandi asemel ja kaenlaaluste higiplekkide eemaldamiseks sega kahe supilusikatäie söögisooda hulka sidrunimahla, kuni tekib kreemjas mass. Puhasta sellise pastaga kaenlaaluseid igapäevaselt. See mitte ainult ei aita vältida higiplekkide jäämist riietele, vaid vähendab ka üldist halva lõhna ja higi teket.

Hammaste valgendamiseks. Hammaste valgendamiseks tuleb pärast nende pesemist panna hambaharjale söögisoodat ja sellega teistkordselt hambaid harjata. Halva hingeõhu vastu aitab soodaga suuvesi – lahusta kaks teelusikat söögisoodat pooles tassis soojas vees ning loputa sellega suud.

Kohvi ja teerandid tassist puhtaks. Abivahendiks on tavaline sooda. Tee tass märjaks, võta näpuotsatäis soodat ja hõõru sellega tass kergelt üle. Tumedad randid kaovad võluväel!

Eemalda kraanikausist ummistus. Kalla 120 ml soola ja 120 ml söögisoodat kraanist alla. Lase ainetel 10-20 minutit toimida. Seejärel "loputa" torud kannutäie keeva veega. Soola ja sooda kombo peaks lahustama torudesse jäänud sodi.

Loe siit, kuidas sooda abiga triikraud puhtaks saada!