Foto: PantherMedia / Scanpix
Hea nõu
25. mai 2018, 13:24

Ohhooo! Vaid üks vitamiin peletab sääsed sust igaveseks eemale! (51)

Kõik inimesed armastavad soojadel ilmadel veekogude ääres aega veeta, kuid samuti vihkavad kõik inimesed sääski. See on fakt.

Kole tõde on see, et sääsed ja veekogud lihtsalt kuuluvad kokku, meenutab Healthy Life Tricks. Et sääskede seas veidigi ellu jääda, on leiutatud ohtralt sääsetõrjevahendeid, kuid need ei pruugi oma lõhna ja keemilise koostise tõttu inimestele meeldida.

Kui sa oled üks neist, proovi seda lihtsat, kuid tõhusat trikki. Lihtsalt tarbi rohkem B1-vitamiini.

Tiamiin ehk B1-vitamiin on veeslahustuv vitamiin, mida su keha vajab nagunii korraliseks toimimiseks ja terveks jäämiseks. See aine mängib ka olulist rolli stressi vastu võitlemises ning immuunsüsteemi tugevdamises. Seda ainet leidub paljudes toitudes, näiteks brokkolis, sibulas, rohelistes ubades, kabatšokis, lehtkapsas, spinatis, kapsas, baklažaanis ja päevalilleseemnetes.

On leitud, et kui inimese organismis on piisavalt B1-vitamiini, siis toodab keha sääskedele ebameeldivat lõhna. Inimesed seda aga ei tunne.

Seda teooriat pole küll veel teaduslikult tõestatud, kuid B1-vitamiini tarbimine ei saa sind kuidagi ka kahjustada. Igatahes kinnitavad inimesed üle kogu maailma, et see meetod on sääsetõrjel tõhusam kui mitmed poodides müüdavad sääsetõrjevahendid.