Maiasmokkadele! Nipid, kuidas kivikõva pruun suhkur pehmeks muuta
1. Pista suhkruga samasse purki või kilekotti paar vahukommi. Ime küll, aga suhkur püsib tõesti pehme.
2. Ööseks suhkruga ühte kotti jäetud saiaviil peaks samuti suhkru pehmuse tagama.
3. Samal moel toimib ka õunaviil või paar. Suhkur imeb endasse õunas olevat niiskust ja ongi jälle paras kasutamiseks.
4. Pane kilekotti suhkrukängar ja vee all niisutatud köögipaber ning pista see 20 sekundiks mikrolaineahju. Kilekoti asemel võid panna ahju ka kaanega kaetud keraamilisse kaussi asetatud suhkru ja niiske paberi. Kõvema suhkru puhul pead kuumutamisaega võibolla kordama.
Kui suhkur jälle värske on, pane see kindlasti õhukindlasse, kummitihendiga purki või taassuletavasse kilekotti. Siis ei pea enam kivistunud suhkruga kokku puutuma. Aga kui suhkur ikkagi mingi ime läbi taas kõvaks muutub, siis võimalus on seda ka tainasse riivida!