Toeta oma andekat väikest kunstnikku! Foto: Foto: Matton Estonia
Tee ise
13. juuli 2016, 10:24

Sinu laps võib olla järgmine Picasso! Tee talle oma kunstinurgake!

Ka väikses kodus on võimalik teha lastele tore nurgake, kus saab raamatuid lugeda, joonistada ning maalida. Koht, mis inspireerib meisterdama ja kunsti looma!

1. Hoia lihtsat joont

Kui taust on hele ja ühtlane, siis saavad kunstitarbed, laste joonistused ja muud värvilised asjad olla esikohal. Ära topi tuba täis mööblit ja dekoratsioone, et laste kunstimeel saaks vabalt areneda.

2. Vali sisustus

Otsi kodust, poest või teise ringi kauplusest sobiv laud ja kapp, mis sobiksid lapse vanusele. Et ta saaks ise asjad kätte ja et laua taga oleks mugav istuda. Lahtised riiulid ja karbid on alati hea valik. Lapsed kasutavad pliiatseid palju parema meelega, kui need on nähtaval kohal.

3. Viska pakendid minema

Vildikad ja pliiatsid näevad palju paremad välja, kui nad ei ole poepakendis. Kui need on pandud eraldi topsidesse, lihtsustab see ka nende kättesaamist. Kui joonistustarbeid on palju erinevaid, siis jaota nad kõik eraldi sahtlitesse või nõudesse ─ pastellid, pliiatsid, pintslid, vildikad jne.

4. Kvaliteet mitte kvantiteet

Lastele ei pea ostma kõige odavamaid asju, kartuses, et kallid asjad kindlasti ära lõhutakse. Selle asemel tutvusta lastele häid kunstitarbeid ja õpeta neile, kui oluline on neid hoida. Isegi natukene kvaliteetsemad värvid (nt Faber-Castell) on säravamad kui kõige odavamad.

5. Mänguasjad

Kunstinurka võib vabalt tuua ka mänguasju, eelista hästi puhastatavat plastikut või puidust klotse. Lase neil kunsti tegemine ühendada mänguga  ─ plastiliiniga saab klotse omavahel ühendada ja käsitöömaterjalidest võib nukkudele aksessuaare meisterdada.

6. Demonstreeri valminud töid

Tee laste töödest kunstinäitusi ja rääkige neist omavahel. Lapsed näevad, et nende tööd võetakse tõsiselt ja positiivne tagasiside tõstab nende enesekindlust. Kinnita seinale nööriread, kuhu pesulõksudega pilte riputada või kinnita pildid otse seinale washi paberteibiga.

7. Hoia korda

Hoia silme all eelkõige neid tarbeid, mida kasutad ja mis ilusti riiulitele ära mahub. Varud pane mujale kappi, kust vajadusel neid juurde võtta saad. Mida vähem asju väljas on, seda lihtsam on ka puhtust ja korda hoida! Iga natukese aja tagant saad lastele mõnda uut materjali tutvustada, kõik ei pea korraga käes olema.

Vaata originaallugu siit !

Toeta oma andekat väikest kunstnikku! Foto: Foto: Matton Estonia