Foto: Chang Duong/Unsplash
Nipid
16. juuli 2019, 06:14

5 head nippi, kuidas saad suvel loodust säästes puhata!

Pool suve on alles ees ja tõeliselt vahvad reisielamused ootavad avastamist! Ka puhkuse meeleolus on tähtis säilitada lugupidamine keskkonna vastu ning oma tegevusega loodust hoida. Jagame häid nippe, kuidas puhata nii, et oleksid samaaegselt hea ka keskkonna vastu.

Puhka Eestis. Puhkamiseks pole vaja sõita kaugele. Avasta kodumaa kauneid paiku: turismitalusid, matkaradu või naudi spaa-mõnusid. Lennureis ühelt mandrilt teisele võib tekitada rohkem CO2 saastet kui aasta jagu auto kasutamist. 

Mõistlik energiakasutus. Kui lähed reisile, siis muuda kodus energiatarve võimalikult väikeseks. Tõmba seinast välja kodumasinad, mille töötamine ei ole hädavajalik. Keera küte vähemaks või sootuks välja. 

Puhka loodussõbralikes kohtades. Suvel võib ööbida telgis või metsamajakeses. Kui tahad aga siiski valida hotelli, siis tea, et Eestis tähistab keskkonnasõbralikku majutusettevõtet Rohelise Võtme märk. Selliseid puhkekohti on Eestis juba vähemalt 20. 

Mõtle, mida ostad. Oleme sageli reisidel suured laristajad. Tegelikult meil paljusid reisi ajal soetatud emotsioonioste vaja ei lähe. Mõtle oma ostud hoolikalt läbi! 

Kasuta jalgratast või ühistransporti. Kui loobud reisi ajaks autost, siis säästad sellega suurel määral keskkonda. Sõida lühemad vahemaad läbi jalgrattaga, sest nii näed palju rohkem ja oled samal ajal tervislik. Kui sul on vaja sõita kaugemale, vali ühistransport. See tuleb üldjuhul ka soodsam.