Hoia nende lihtsate nõuannetega garderoob korras. Foto: Matton Estonia
Nipid
22. november 2018, 08:31

5 nippi, et riidekapis valitseks kord

Paras pähkel on hoida riidekappi nii korras, et seda vaadates silm kohe puhkab! Kui sul valitseb garderoobis pidev segadus, siis siin on mõned nõuanded, mida teha ja mida vältida.

Riidepuud
Tee nii: kasuta ühesuguseid tugevaid ja korralikke riidepuid, mis ei jäta riietele rante. Kata riidepuude ülemised servad washi teipidega, kasutades erinevaid värve lühikeste, pikkade pluuside, kampsunite jm jaoks või organiseeri rõivad hoopis aastaaaegade või värvide järgi.
Ära kasuta metallist riidepuid, mis venitavad riided inetult välja. Lisaks loob erisuguste riidepuude kasutamine kapis ebaühtlase ja korratu mulje.
Rippuma või sahtlisse?
Mõned riideesemed sobivad paremini riidepuule, mõned jällegi kokkuvoldituna riiulisse. Pane rippuma püksid, seelikud, pluusid, kostüümid ja jakid.
Ära pane riidepuudele kampsuneid, T-särke ja teksasid. Need passivad hästi just riiulisse või sahtlisse.

Aksessuaarid
Tee nii: riputa väikseid käekotte ja muid aksessuaare dekoratiivsetele konksudele, mis on kinnitatud kapiustele või riidekapi seinale. Kinnita konksud erinevatele kõrgustele, et pika sangaga kott saaks rippuda ja lühikese kaelakee alla mahuks ka midagi muud panema. Seinale kinnitatud kruvipeadele saad paigutada kaelakeed.
Ära riputa käekotte riidepuudele riiete vahele, see võtab palju ruumi ja on riiete valimisel ees.

Jalanõud
Tee nii: Säti kallimad ja peenemad jalatsid riidekappi riiulile, et põrandal oleks ruumi muudele asjadele. Kõrge säärega saabastesse pista sisse ajalehepaberist tehtud tugevdused või poest ostetud vormid, et saapad ära ei vajuks. Tühjale põrandale võid panna eraldi karbiga hoopis treeningjalatsid. Ülejäänud jalatsid paki läbipaistvatesse kastidesse.
Ära kasuta liiga väikseid kingariiuleid ega topi neid ühte kasti kokku, need võivad vormist välja minna. Ära pane eelmise hooaja kingi mustadena seisma, mustust on hiljem palju keerulisem välja saada.

Kastid
Tee nii: Kasuta julgelt kaste või karpe, kuhu saad ära panna hooajavälised rõivad ja asjad. Kastid tõsta ülemistele riiulitele eest ära. Väikesed asjad eralda vaheseintega või väiksemate karpidega. Karpidele kirjuta peale või lisa sildike infoga, mida see endas sisaldab. Eelista läbipaistvaid kaste, siis on kaugelt näha, mis seal sees on.
Ära lase riidehunnikutel tekkida, seda keerulisem on pesu pesemisel järge pidada, rääkimata igapäevasest probleemist: mida selga panna.
NIPP! Kasuta eelmise hooaja riiete säilitamiseks kohvreid - need seisavad ju enamuse ajast niisama, kui sa just ei ole iganädalane reisija.