Foto: PantherMedia / Scanpix
Toiduuudised
11. august 2016, 15:00

EI PEA PAIKA: Neid müüte toidu mõjust nahale uskuda ei maksa

Igaüks on kuulnud sellest, kuidas toit mõjub naha tervisele. Kuid sellegi teemaga seoses levib palju erinevaid müüte.

GeniusBeauty toob välja seitse enamlevinud müüti toidu mõjust nahale.

1. Pitsa põhjustab aknet. Tegelikult ei avalda pitsa naha tervisele olulist mõju. Samas ei tohiks see teadmine olla vabanduseks loobumaks mõõdukast toitumisest.

2. Kõigil rasvastel toitudel on nahale negatiivne mõju. Rasvastel toitudel, näiteks ka avokaadol, on vastuoluline maine. Tegelikult sisaldab see puuvili tervislikke rasvu, mis suurema tõenäosusega tugevdavad nahka selle kahjustamise asemel. Sama jutt kehtib pähklite kohta.

3. Leib ja pasta on nahale ohutud. Tegelikkuses soodustavad rafineeritud suhkrut sisaldavad saiad, pastad ja teised süsivesikuterikkad toidud akne teket.

4. Piimatooted teevad naha rasuseks. Juust ja piimatooted on tervete inimeste nahale ohutud. Neist peaks hoiduma ainult siis, kui on diagnoositud laktoositalumatus.

5. Kohv on nahale hea. Kohv tekitab kehas dehüdratsiooni ning mõjutab seega nii ka naha niiskustaset. Ära unusta kohvijoomise vahele juua vahepeal ka veidi vett.

6. Alkohol rikub nahka. Nahale mõjub hävitavalt pikaajaline alkoholi tarbimine. Mõned targalt võetud napsud nahale liiga ei tee.

7. Šokolaad tekitab vistrikke. Šokolaad ei tee nahale midagi. Hoopis šokolaadis sisalduv suhkur on kurja juur. Seetõttu eelista võimalikult tumedat šokolaadi.