Nutikas taaskasutus köögis.Foto: Foto: Matton Estonia
Nipid
21. august 2019, 08:13

Taaskasutus köögis! 4 vilja, mida saab uuesti kasvama panna

Kui mõnest toiduainest jääb väike jupp alles, siis ei tasu seda ära visata. Pane küüslauk või ingver aknalaual uuesti kasvama. Siin on neli vilja, mille kasvamapanemine kindlasti õnnestub. 

Seller
Võta värskelt lõigatud selleri alumine osa, leota seda soojas vees üleöö, seejärel istuta mulda (lõigatud osa ülespoole). Paar esimest päeva kasta juurt. Ühe-kahe nädala möödudes peaksid nägema paari peenikest sellerivart kasvamas.

Ingver
Võta värske ingverijupp ja aseta see mulda, jättes lõigatud osa ülespoole. Muld peab olema kergelt niiske. Ingver peaks kasvama hakkama paari nädala jooksul. 

Küüslauk
Küüslauguküüntest saab kasvatada uue küüslaugu. Küüslauk tuleb istutada mulda, siis kui on soe ja pilvitu ilm. Kui küüslaugule hakkavad kasvama väikesed varred, tuleb need ära lõigata, et tagada küüslaugu kasv. 

Roheline sibul
Kui sul on alles jäänud paar rohelise sibula peaosa, saad sellest lihtsalt uue sibula kasvama panna. Aseta lõigatud rohelise sibula peaosa juured allapoole sooja vette. Ühe-kahe nädala pärast peaksid sa nägema juba värskeid rohelisi sibulaid kasvamas.