Samsung Galaxy J3 on soodne ja hea telefon, mida asjatundjad koolilapsele soovitavad.Foto: gsmarena.com
Nipid
25. august 2016, 16:17

Asjatundjad soovitavad: milline telefon sobib kooliteed alustavale lapsele? (5)

Selle sügise praktilisemaid lastesõbralikke telefone hinnaklassis kui 200 eurot soovitab eksperdist lapsevanem.

„Emana olin ka ise hiljuti olukorras, kus valisin oma kooliteed alustavale lapsele telefoni, mis osutus oodatust keerulisemaks, sest lapsed kasutavad telefoni teisiti ja teisteks eesmärkideks kui meie täiskasvanutena,” sõnas Tele2 tootedirektor Katrin Aron, kahe lapse ema, kes tunnistab tagantjärele, et ei teinud ise pojale esimest telefoni ostes parimat valikut, mistõttu tuli seade peagi välja vahetada. Aron soovitab lapsevanematel õppida teiste kogemustest ning otsida õige otsuse langetamiseks tasakaal ratsionaalse valiku ja lapse soovide vahel.

Spikker lapsevanematele

1. Telefon võiks olla soodne. Telefoni pole mõtet osta väga pika perspektiiviga, sest lapsed kipuvad seadmeid maha pillama ja kaotama. Samuti tuleb arvestada, et lapsed tahavad klassikaaslastega sammu pidada ning telefone tihedamini vahetada kui meie täiskasvanuna. Seega sobib esimeseks telefoniks hästi 200 euro ringis maksev nutitelefon.

2. Ekraan ei tohiks olla suurem kui 5’’. Kuna kooliteed alustava lapse käed on väikesed, ei tohiks ekraan olla suurem kui viis tolli, muidu on lapsel seda ebamugav kasutada ning risk telefon maha pillata on väga suur.

3. Tähelepanu tasub pöörata telefoni mälumahule. Telefonil võiks olla vähemalt 16GB-ne sisemälu või võimalus mahtu juurde osta, sest lapsed laevad alla väga palju mänge, muusikat ja rakendusi, mis võtavad telefonis palju ruumi ning muudavad väikse mälumahuga telefoni aeglaseks. Näiteks Apple’i telefonidele pole mälukaarti võimalik lisada.

4. Telefonil võiks olla võimekas kaamera. Kuna lapsed pildistavad palju, peaks telefon olema vähemalt 8-megapikslise kaameraga – siis tulevad pildid piisava kvaliteediga. Tasub jälgida esikaamera võimekust, sest selfie’d on noorte seas väga popid.

5. Eelistatud operatsioonisüsteemid on Android või iOS. Lastele ei pruugi sobida Windows’il jooksev telefon, sest siis ei saa ta mängida samu mänge mis klassikaaslased. Nimelt toimib suur osa täna loodavatest mängudest ning rakendustest üksnes iOS-il ja Androidil.

Allikas: Tele2 tootedirektor Katrin Aron

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Katrin Aron soovitab: kolm parimat mudelit kooliteed alustavale lapsele hinnaklassis kuni 200 eurot

1. Samsung Galaxy J3 (2016). Telefonil on 5-tolline ekraan, 8-megapiksline tagakaamera ja korralik esikaamera, mistõttu on telefon ideaalne selfie’de tegemiseks.

2. Coolpad Porto S. Telefoni suurimaks tugevuseks on HD kvaliteediga servast servani viietolline ekraan, mis muudab selle parimaks valikuks mängida ja vaadata videoid.

3. Huawei Y5 II. Huawei peamiseks eeliseks teiste soovituste ees on suurem sisemälu maht (16 GB).

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Elisa tooteturunduse osakonnajuht Mailiis Ploomann soovitab: kolm nutitelefoni, mida lapse või noore koolikotti või miks mitte ka iseenda käekotti poetada

1. Juhul, kui pere eesmärk on leida lapsele väga soodne nutitelefon, siis soovitan valikuna Samsung Galaxy J3. Seadet saab kasutada nii töölehtede ülespildistamiseks kui ka Skype’i-kõnede pidamiseks.

2. Juhul kui on oht, et seade võib sattuda vihmast märja koolikoti esitaskusse või on ette aimata, et selle väike peremees või perenaine soovib ka vihmaga Pokémone taga ajada, siis on soovituseks Sony Xperia M4 Aqua. Selle seadme hinnaklass on veidi üle 200 euro, ent ka tehnilised näitajad on klassi võrra kõrgemad.

3. Lisaks sobib koolilapsele hästi ka möödunud aasta tippmudel Samsung Galaxy S6 (32 GB), mille eest peab välja käima üle 400 euro. Telefonil on 5,1-tolline Super AMOLED ekraan, mille pikslitiheduseks on 577ppi. See tähendab, et ekraanilt saab juba vaadata subtiitritega filme või siis lugeda vabalt pikemaid tekste – pilt on terav ning ülimalt selge.