Nipid
31. juuli 2017, 10:17

Tahad kaalu langetada? Söö neid toiduaineid!

Kui soovid kaalust alla võtta, siis selleks ei pea nälgima või rangeid dieete pidama. Söö toiduaineid, mis aitavad kaasa kaalu langetamisele. 

Tume šokolaad. Kõlab uskumatult? Pärast tükikest tumedat šokolaadi väheneb sinu isu rasvaste, soolaste ja magusate toitude järele. Tumedas šokolaadis on aineid, mis aeglustavad ainevahetust ja täiskõhutunne püsib kauem.

Apelsinid. Kuna apelsinides on palju kiudaineid, siis on see üks kõige paremini kõhtu täitev vili. Kiudained aitavad rasvu põletada. 

Kitse- või fetajuust. Nendes kahes juustus on CLA hape, mis täidab pikaks ajaks kõhu ja põletab rasvu. 

Paprika. Ükskõik, kas sulle meeldib rohkem kollane, punane või roheline paprika - need kõik põletavad väga hästi rasvu. Lisaks rasvarakkude põletamisele stimuleerib see ka ainevahetust, tekitab täiskõhutunde ja alandab rasvarakkude kuhjumist. 

Aprikoosid. Söö aprikoose kas värskena või kuivatatuna. Nendes on palju lahustamatuid kiudaineid, mis imavad vett ja tekitavad täiskõhutunde. 

Õunad. Kui tunned vajadust suhkru järele, siis haara magustoidu asemel hoopis õun, millel on väga palju häid omadusi. Õun põletab rasvu ja soodustab seedimist. 

Kaalul langetamise maitsvad nipid Foto: Foto: Matton Estonia