Pikkade ja tervete juuste kasvatamise nipid. Foto: Foto: Matton Estonia
Nipid
15. september 2017, 15:08

Soovid pikki ja tihedaid juukseid? Proovi neid nippe!

Paljud naised on hädas lühikeste ja haprate juustega. Jagame sulle häid nippe, kuidas kiharad kasvama panna!

Toitumine. Juuste terve väljanägemise jaoks on oluline õigesti toituda. Jälgi, et sinu toidulaual oleks piisavalt rauda, proteiine ja vitamiine. Vali oma toidulauale: munad, kala, pähklid või oad. Häid vitamiine saad ka värsketest puu-ja juurviljadest. Kui soovid veelgi juukseid turgutada, lisa toidukavasse biotiin (saad osta apteegist tablettide kujul). See juuksevitamiin parandab juuste tugevust ja tervist.

Pesemine. Selleks, et naturaalsed õlid sinu juukseid hooldaksid, ei ole soovitav pesta juukseid iga päev. Eelistada tuleks pigem leiget, kui päris kuuma vett. Lõpus loputa juuksed alati külma veega üle, see turgutab peanahka. Hästi mõjub ka vihmavesi, mis värskendab ja tugevdab juukseid. 

Harjamine. Kui harjad oma juukseid, siis tee seda ettepoole kummardades ja pea alaspidi. Miks? See on hea selleks, et vajalikud õlid jõuaksid juurtest juukseotsteni. Juukseid tuleks harjata regulaarselt, et stimuleerida juuksekasvu. Ära harja märgi juukseid, sest see venitab sinu juukseid. Kui valid endale poes juukseharja, siis investeeri kallimasse kvaliteetsesse harja.

Tee ise turgutavaid juuksemaske!

Sibul. Sibulamahlas on palju väävlit, mis aitab stimuleerida kollageeni sünteesi, toetades juuste kasvu. 

Tee nii! Sibulamahla saamiseks riivi neli sibulat ja masseeri see peanahale.  Lase mõjuda tund aega või vähemalt veerand tundi. Loputa juuksed veega ja pese šampooniga.

Kartul. Kartulites on palju vitamiine ( A, B ja C ), mis aitavad juukseid turgutada ja neid kasvama panna. Kartulimahl aitab ravida isegi juuksekadu. 

Tee nii! Riivi kolm või neli kartulit ja pressi mahlaks. Masseeri oma peanahka selle mahlaga vähemalt veerand tundi. Loputa seejärel veega. Sa võid kasutada kartulit  juuksemaskina, kui su juuksed on väga kuivad.

Munad. Munavalge sisaldab palju proteiini, mis aitab juukseid kasvama panna.

Tee nii! Sega üks või kaks muna ja masseeri segu oma peanahale. Lase mõjuda vähemalt tund aega. Lisaks võid sa katta pea vannimütsiga. Pese seejärel juuksed vee ja pehme šampooniga.

Pikkade ja tervete juuste kasvatamise nipid. Foto: Foto: Matton Estonia