Hambapasta on hea abimees ka koduses majapidamisesFoto: Foto: Matton Estonia
Nipid
15. november 2017, 20:47

12 võimalust hambapasta kasutamiseks kodus

Hambapasta paneb hambad särama, ent lisaks sellele on veel 12 võimalust, kuidas pastat kodus kasutada! Igas majapidamises läheb vaja vähemalt üht nendest nippidest.

1. Tuhmunud hõbeehted saab taas särama, kui neid  hambapastaga hõõruda.

2. Valgendava hambapastaga puhastamine teeb auto esituled taas puhtaks ja kirkaks. Hambapasta puhastav toime tuleb sellest, et see sisaldab abrasiivseid aineid.

3. Kui kodus on klaver, mille klahvid kipuvad pidevast mängimisest määrduma, siis saab need taas valgeks hambapastaga hõõrudes. Pigista tuubist veidi pastat märjale lapile ning puhasta ettevaatlikult klahvid.

4. Ujumisprillid lähevad ujudes tüütult uduseks? Hõõru veidi hambapastat prillide sisepindadele ning siis loputa hoolikalt veega. 

5. Määrdunud valgete kummitaldadega ketsid ja tennised saab lihtsalt puhtaks hambaharja ja -pastaga pestes.

6. Õrnu puitpindu on väga tüütu puhastada. Hambapastaga kergelt hõõrudes saad aga plekkidest lahti ning väldid samas kemikaalide kasutamist.

7. Hambapasta teeb imet ka huulepulgaplekkide, tomatikastme pritsmete ja muude raskesti eemaldatavate plekkide puhastamisel. Selleks piisab kui panna veidi pastat plekile, hõõruda sisse ning jätta enne pesu seisma.

Siinkohal peaks olema ettevaatlik mõnede kangastega, mis ei kannata tugevatoimelisi valgendavaid hambapastasid.

8. Kroomitud pinnad saavad puhtaks ja läikivaks kui kanda neile hambapastat ning rätikuga hõõruda. Proovi seda vannitoa kraanil ning duššiotsikul!

9. Vanale triikimisrauale kipuvad tekkima roosteplekid, mis määrivad pesu. Hambapasta eemaldab tõhusalt roostelaigud - lihtsalt hõõru neid pastase lapiga.

10. Kriimud telefoniekraanil? Hõõru kriime kergelt pastase lapiga ning puhasta seejärel hoolikalt.

11. Marjakorjamisest või seentepuhastamisest määrdunud küüned saad samuti hambapastat kaustades taas puhtaks. Pane küüntele hambapastat ja lase sellel paar minutit toimida. Seejärel pese veega puhtaks.

12. Hambapasta aitab kätelt eemaldada peale suuremat kokkamist kala, sibula ja küüslaugu lõhna.

Hambapasta on hea abimees ka koduses majapidamises Foto: Foto: Matton Estonia