Triiksärgi edukal triikimisel kehtivad kuldreeglidFoto: Foto: Matton Estonia
Nipid
6. september 2017, 12:50

7 nõuannet, kuidas saada hästi triigitud triiksärk

Korralikult triigitud triiksärk teeb mehe šikiks! Järgnevalt mõned nipid, kuidas see tüütu töö lihtsamaks ja tõhusamaks muuta.

1)  Triikimist on väärt vaid puhas särk. Enne särgi pesumasinasse panekud veenud, mis temperatuuril seda pesta võib. Pööra tähelepanu plekkidele ning eriti kaelusele ja kätistele. Vajadusel kasuta plekieemaldajat. Triikimine võib jäädavalt plekid pluusile jätta, seega triigi vaid puhast pluusi.

2) Parima triikimistulemusele aitab jõuda hea triikraud. Juhul, kui triiksärke tuleb tihti triikida, investeeri heasse triikrauda.

3) Triigi niisket, mitte märga särki. Lase enne triikimist särgil veidi kuivada. Juhul, kui särk on täiesti kuiv, siis pritsi sellele spreipudelist vett ja jäta veidi kägardunult 10 minutiks seisma.

Alusta triikimist kaeluse välisküljest. Seejärel keera särk teistpidi ja triigi krae sisekülg ning selle alune osa. Laota särk triikimislauale laiali ning triigi kogu seljaosa.

Järgmisena võta ette kõige tüütum osa - varrukad. Kõigepealt tuleb triikida kätised. Selleks ava kindlasti nööbid.

4) Käisteni jõudes veendu, et mõlemad riidekihid oleksid sirgelt. Töö teeb lihtsamaks kui on olemas käiselaud. Seda võib asendada ka rullikeeratud rätik. Alusta triikimist kaenla poolt ning liigu käise otsteni.

Juhul, kui eelmisest triikimisest on jäänud varrukale triikimisvoldid, siis järgi neid ka seekord. Eriti kole näeb välja topeltvolt. Kangekaelsematele kortsudele pritsi vett ja proovi uuesti.

5) Järgnevalt võtta ette särgi esikülg ning alusta nööpidega poolest. Kui sul on pehme triikimislaud, siis saad pahemalt poolt triikrauaga üle nööpide triikida. Otsekontakt kuuma triikrauaga võib nööbid katki teha. Triigi nööpide vahelt. Järgnevalt liigu kaenlaauguni ning triigi ülejäänud esiosa.

6)  Triikimisel järgi kindlat mustrit, et midagi ei jääks triikimata. Liiguta pluusi triikides enda ees suunaga üle triikimislaua ette rippu.

7)  Kui särk on triigitud, pane see riidepuule rippuma. Kinnita esimene nööp, et krae jääks ilusti sirge. Särk võib veel olla veidi niiske ja triikimisest kuum. Kohe kappi pannes läheb pluus teiste riiete vahel jälle kortsu. Lase tal veidi eraldi rippuda.

Triiksärgi edukal triikimisel kehtivad kuldreeglid Foto: Foto: Matton Estonia