Hea une nipid aitavad sul öösel paremini välja puhata. Foto: Foto: Matton Estonia
Nipid
29. september 2016, 08:07

Uni ei tule? 9 nõuannet, et uni saabuks kergemini!

Nii mõnelgi meist on õhtuti raske uinuda. Küll eksitavad päeva jooksul kogetud sündmused või kõht on õhtusöögist liiga täis. Järgi neid lihtsaid nõuandeid ja sul on kergem uinuda!

Soojus. Selleks, et hea uni tuleks, peab sul kehal soe olema. Pane enne magama jäämist jalga sokid! 

Õige temperatuur. Kui toas on liiga palav või külm, siis on sul raske uinuda. Soovitav temperatuur magamistoas on 18°C. Hea on tuba enne uinumist pisut tuulutada, et toas oleks värske õhk.

Mõnusad aroomid. Tilguta padjale tilgake lõdvestavat eeterlikku õli. Selleks sobib hästi lavendel, ylang-ylang või rosmariin. 

Ära söö liiga palju. Rasvaseid toite on raske seedida ning üks hilisõhtune rammus kõhutäis ei lase su kehal magama jääda. Söö õhtusöök vähemalt neli tundi enne uinumist. Kui kõht enne magama minemist ühjaks jääb, siis näksi midagi kerget ja tervislikku. 

Lülita mõtted välja. Raske on uinuda, kui mõtled tööst või mõnest probleemist. Proovi oma mõtted välja lülitada, nii on sul kergem uinuda. 

Hoidu elektroonikast. Kui sul on nutitelefon padja kõrval, siis on lihtne seda unetusest näppima hakata. Pane elektroonika endast eemale.

Mugavad riided. Vali magamiseks mugavad riided, milles tunned end hästi. Sünteetiline materjal ei lase kehal hingata ja  mõjutab ka sinu une kvaliteeti. 

Abistavad vahendid. Kui miski muu ei aita, siis joo enne magama jäämist rahustavat teed või võta palderjanitablette, mis aitavad kiiremini uinuda. 

Seks lõõgastab. Teadupärast lõdvestab seks kogu keha ja toob tõenäolisemalt ka parema une. 

Hea une nipid aitavad sul öösel paremini välja puhata. Foto: Foto: Matton Estonia