Võta saunamõnudest maksimum! Foto: Matton Estonia
Nipid
21. detsember 2017, 10:50

Saunaõhtu tulekul? 5 lihtsat põhitõde, et võtta saunamõnudest maksimum

Sauna heas mõjus ei kahtle küll ükski põhjamaalane. See teeb tööst või spordist kanged lihased pehmeks, toob sõbrad saunalaval kokku või loob lõdvestava lõpu töökale nädalale.

1) Enne sauna minekut kuivkoori keha karedama rätiku või nuustikuga. Nii eemaldad surnud naharakud ning avad poorid, et toksiinid saaksid higistamise käigus kergemini kehast väljuda. Peale seda käi kergelt dušši all. Ka vihtlemine kiirendab vereringet ja aitab seetõttu mürke kehasta tõhusamini eemaldada.

2) Saunalavalt lahkudes loputa ennast jaheda veega. Sellega eemaldad higiga kehale tekkinud jääkained. Juhul, kui plaanid veel leili võtta, ära seepi kasuta, sest muidu kuivatad liialt nahka.

3) Saunas käies kasuta vaid looduslikke tooteid. Sellisel juhul ei ummista sa poore ning keha saab ka peale sauna edasi puhastuda. Tee näole avokaadomaski ning koori keha pruuni rafineerimata suhkruga. Peale sauna määri kehale kookosrasva.

4) Saunas käies joo toatemperatuuril vett või sooja taimeteed.

5)  Saunalaval kaitse juukseid kuuma eest niiske rätikuga. Pese juuksed enne sauna minekut ning kanna pähe juuksemask, mis saab räti sees pikalt toimida. Ära kunagi värvi saunas oma juukseid, sest värv võib jääda ebaühtlane.