Korstnapühkija Juhan Räni. Foto: Markus Mikk
Nipid
6. oktoober 2016, 15:51

Enne kütteperioodi algust ahjud ja korstnad korda (1)

Päästeamet tuletab meelde, et tuleõnnetuse vältimiseks tuleb enne kütteperioodi algust korda teha nii majade ahjud kui ka korstnad. Küttesüsteemi korrasolekut peab regulaarselt kontrollima kutseline korstnapühkija.

„Päästjad tunnevad kütteperioodi alguse kergesti ära kalendrisse vaatamata. Sellest annavad märku väljakutsed tahmapõlengutele ning sagenevad teated sisseajavatest ahjudest ja suitsu täis korteritest. See näitab, et osadel inimestel on siiski küttesüsteemid hooldamata ning jahedamateks ilmadeks ei olda valmis. Riketest kütteseadmetes, hooletusest kütmisel või tahma süttimisest saab alguse iga kümnes tulekahju,” selgitab päästeameti ohutusjärelvalve osakonna juhataja Marko Rüü.

„Vastavalt tuleohutuse seadusele peab kortermajade ja ridaelamute küttesüsteeme korra aastas puhastama kutseline korstnapühkija, kes väljastab tehtud tööde kohta akti. Eramajades võib korstent pühkida ka ise, kuid korra viie aasta jooksul peab süsteemid siiski üle vaatama kutseline korstnapühkija. Praegu on korstnapühkijatel veel vabu aegu, kuid külmade saabudes venivad järjekorrad jõuludeni,” rõhutab Rüü.